Posts

Showing posts from November, 2010

Kaki Gebang

Tadi baru drive ke UPM. Makan2.. jalan2 sama Izzani. Buat saya teringatkan seorang member yang perangai nya memang tak pernah berubah.
Huhu?
Aku memang anti gila dgn Minah sorang ni. Sejak first year.. tak habis2 cerita pasal kisah dia yang tak fasih cakap BM sebab masa Darjah 3 baru pindah Malaysia. Sebelum ni duk kat US. Apakah?? Aku sendiri masa darjah 1 dan 2 pn x reti BM sebab karangan tak pernah dapat A. Jadi story member aku ni semakin hari makin tak relevan sebab lama2 jadi tak heran dah dgn kisah dia dan Bahasa Malaysia nya itu.
Oh.. Tidak lupa juga dengan kisah kehebatan dia yang dapat no 2 untuk Anugerah Nilam masa form 5. (FYI, masa tahun 2003 tu Nur Amalina Bakri yg dpt 17A1 tu menang tempat pertama so kira member aku ni mantap la sebab dia dpt 2nd place)
HAHA. Even kat university pn dia gebang yg dia x fasih BM. Jadi apa guna nya dia baca melambak2 buku demi ANugerah Nilam dan still tak dapat any benefit pn from it? Ouh.. Maybe dia baca buku BI sahaja kot.
Jadi aku kalo boleh…

Umi with her passion

Image
Saya tengah working on satu entry lain.. Tapi isu petang tadi kat rumah lebih best untuk di siarkan. Hehe

Berita jam 1.30 ptg:

Sari berita penting.

Umi dengan semangatnya memasak untuk rakan-rakan usrahnya yang bakal ber-usrah di rumah.

Siapa rakan-rakan usrah nya itu?? (Soal Abah)

Tak lain tak bukan.. Jiran2 sebelah rumah juga. Huhuhu..

Sebenarnya ke-excited-an Umi untuk masak demi kawan-kawan beliau ni bermula 2 hari lepas. Abah siap tanya berapa ramai nak datang sebab nak prepare budget. Rupanya 4 orang je ke??? Laa.... (Sabo je lah)

Tapi sejak pagi.. Umi dan Abah keluar rumah sebab nak uruskan pemindahan sekolah adik saya Ayuni. Jadi rumah di amanahkan kepada Melle dan FH.

Sampai rumah kul 11.45 am, Umi sedikit kecewa sebab obviously kami berdua tak start kemas rumah lagi.

Oh Umi.. Jangan marah FH. Saket kepala FH tak hilang lagi sejak semalam. Dan tidur ku asyik terganggu dengan lalat yang datang mengacau.

Umi balik.. start2 siang ikan dan prepare lunch for Abah. Di samping itu men…