Posts

Showing posts from August, 2009

D-Day I Become Radicare. Lol

Image
My green pants that makes people thought I'm a Radicare whom just finish the day shift. haha


A mom who really cares about her two sick daughter but care enough to read her motivational books.

Two sick girls who makes little chaos at Balai Pelawat Hosp Serdang. Thankful to Allah they're H1N1 -ve.

Al-Azhar student who really excited to wear her sis new spect!

Girls Just Wanna Have Fun..

I hardly can recall when is the last time I get off my hook and just let myself breath in the atmosphere and loosen up the so-called embarrassing border. But I just did it tonight. It happen spontaneously (of course this such things are unplanned.. right?) when Fifi my house mate and me went to cafe to fill in the blank a.k.a my empty stomach. haha..

There's a guy sitting opposite our table and drinking what seems to be very appelicious (appealing+delicious) and he's drinking the juice which both of us believe is fresh apple juice like its the last drink he could have on earth. haha.. believe it or not.. the way he drink it is so convincing enough to dry up our throat and makes us buy the same juice. Hahaha.. Now i believe the power of advertisement! The guy just managed to convince is with his un-planned "advertisement"

But the scene is not all bout the fresh apple juice. Before we buy the juice.. going back to the part when the guy started drinking his juice.. Fifi…

Harta Karun Lezato [Part 6]

“Lihat.. Dia diam sahaja. Mungkin dia memang jahat seperti yang diceritakan Baba..” Beliza menambah tuduhan.

“Beliza..” Rossa bersuara lembut.

“Sudahlah.. daku hendak pergi melihat ikan. Dikau mahu ikut? Atau mahu bercanda di sini dengan orang ini?” Beliza menebak hati Rossa.

Rossa tidak tahu jawapannya. Dia juga berminat melihat ikan tetapi seakan hatinya berat untuk berbual lebih lama dengan Pemuda.

“Jumpa dikau di The Gate sahaja nanti ya..” Beliza seakan memahami naluri hati Rossa. Rossa mengangguk perlahan. Terima kasih Beliza! Ujarnya perlahan di dalam hati. Rossa memandang Beliza berlalu pergi.

Dia memandang semula Pemuda. “Lihat.. Ente dah buat daku ditinggalkan Beliza. Sekarang ente kena bawa daku jalan-jalan..” Pemuda terkejut. Sudikah Rossa berjalan bersamanya yang comot dan selekeh? Namun dia segera bingkas bangun dan menuruti langkah Rossa yg sudah bermula.

“Tidak…! Suamiku dibunuh orang!!!” satu jeritan menyebabkan semua bunyi terhenti.
Yang menari terhenti gerak ny…

The Curse In Me..

When I'm thinking about something.. I will think and think and re-thinking again till I satisfied with my own answer. My life's fulfilled with thousand of questions. Some are answerable and many more have no exact answer simply because people or me myself neglect those questions.

SInce I was a little girl I always get the satisfied answer from my parents. Only their answer that make me become quiet again. Later on when I grew up, even if I shut my mouth up when I am thinking, my brain didnt stop working to develope the answer to my questions.

The curse is just in me. Every thing that crossed my very eyes, I will start thinking the detail of the things and asked myself a couple of questions about that thing. Let say if there's a bread on the table; my mind will directly ask. When did my father buy it? Is there any contamination happens? Is the price of the bread rise or not? Not to mention that I will imagine the manufacturing process of that bread. Hahaha..

But thankfully …

Aku Tak Tunggu Lagi

Dalam ramai-ramai orang yang aku kenal.. Ada seseorang yang membuat aku selalu tak keruan. AKu selalu risaukan keadaan dia. Selalu mengingati dia dalam setiap apa yang aku lakukan. Dah lama aku kawan dengan dia.. Memang sekadar kawan biasa. Tapi suatu hari aku sedar yang aku ingin kan lebih dari sebuah persahabatan biasa. Aku ingin menjadi orang yang terpenting dalam hidup dia selain ibu, ayah dan adik dia.

Tapi semua tu dah terlambat. Di saat aku sedar aku suka atau mungkin lebih dari suka kan dia.. DIa sebenarnya milik orang laen sejak bertahun dahulu.

Suatu hari.. Dia cerita yang hubungan dia hanya tinggal sejarah. Dalam hati aku terasa simpati dan sedih. Terasa macam aku yang kena tinggal dek kekasih. AKu macam boleh rasa kesedihan hati dan perasaan dia. Selepas itu kami jadi lebih rapat dari sebelumnya. Masa tu aku selalu berdoa yang dia akan segera pulih dari luka perpisahan dan mula kan hidup baru secepat mungkin.

Mungkin doa ku belum diterima Tuhan.. Makin lama kami makin re…

Perlu ke Break-up Date?

Salah seorang rakan baek saya baru sahaja clash beberapa hari lepas. Dia berpisah secara baek dgn ex dia tu. Xde gadoh2.. So rakan baek saya mintak utk date buat kali terakhir dgn ex dia coz mereka belom celebrate lagi anniversary mereka pada bulan Mei yg lepas.

Persoalannya : Perlu ke "Break-Up Date" ?? ye la.. First Date ade.. Last Date x kan x boleh buat kan? Tapi sejauh mana ia menjadi satu penanda kejatuhan keegoan seseorang bila dia minta utk last date bila couple dia dumped him/her...??

Rasa macam kelakar pulak bila nak keluar dgn seseorg yg tinggalkan kita and try to pretend yg x ada apa2 berlaku. Semua itu plastik! Walau sematang mana pun kita. Dan se-rasional mana pun pemikiran kita, hakikat fitrah manusia yang x dapat menerima rejection daripada orang yg kita pernah curah kan segala jiwa dan raga, tetap tak akan berubah.

Siapa yang mudah menerima rejection? Kita akan merasa benci dan menyampah dengan org yang reject kita. Terutama bila kita yakin dan pasti yang …