Posts

Showing posts from September, 2017

Kisah dari Ummi

Salam Readers!
Apa khabar semua? FH di sini baik-baik saja. Kali ini FH nak ada satu cerita daripada Ummi FH. Selamat membaca!
Ada satu hari tu, Ummi FH cerita tentang satu kisah yang FH rasa, pengajarannya sangat besar walaupun ceritanya biasa sahaja.
Ada seorang ni dia kerja di pasaraya/restoran besar, yang ada walk-in freezer and chiller. Malam tu, dia kena masuk dalam freezer tu, sebab nak simpan barang, kemudian entah macam mana, pintu peti ais tersebut tertutup dengan sendirinya dan menyebabkan dia terperangkap. 
Sebab dah agak lewat malam tu, jadi tak ada sesiapa yang perasan dia masih ada di situ. Dari dalam tu tak ada cara langsung nak hubungi orang di luar. Walaupun ada telefon bimbit pun, tiada line.
Walk in freezer ni, ada beberapa jenis design, sepatutnya ada ciri-ciri keselamatan yang membolehkan orang di dalam buka pintu dari dalam. Tak pasti pula, dalam kisah ini, freezer itu jenis yang bagaimana.
Dalam kesejukan dia berharap dan berdoa ada orang yang akan selamat…