Posts

Showing posts from October, 2010

A to Z

Little allocation for some Jiwang words..


Love is like ABCD...
A is when I’m AMAZED with the way your talk B is when I BECOME the real me beside you C is when we’re CHILLING each other. D is when you are the man of my DREAM E is when I’m ENGAGED to your heart F is when we’re FRIENDS and FOE equally G is when your GESTURES show that you love me H is when my HEART is all for you I is when your name INSTALLED in my mind J is when JEALOUSY play major role K is when we KID ourselves L is when you’re LOCKED to my heart M is when MONEY is not the main factor N is when the NORMALITY of us being together O is when we face the OBSTACLE in our life P is when you care about my PRIDE Q is when we love our QUESTIONS R is when I lay REST in your arms S is when we become STRONGER day by day T is when we’re TOTALLY mad about each other U is when UNDERSTANDING become habit V is when you VANISH my pain away W is when the WORLD seems like only made for us two X is when you gave me Xenodochy.  Y is when YES, I’m in love with you Z…

Jangan kacau 2 perempuan soping.

Hahaha..

Seriously.

Tadi lepas 2 hari Umi dan aku (dan juga ahli keluarga yang lain. Ye! Sayang korang jugak!) berhempas pulas memasak dan menghidang demi tuntutan pelanggan, kami buat keputusan utk singgah sebentar di Baden Baden Bundle.

???

Iya. Ini HOTSPOT terbaru penggila bundle di Gombak yg didatangkan khusus utk wanita. Korang mesti gila bila datang sini.. Kedai hot. (Sebab warna interior nya Merah plus Hitam dan rak nya warna Putih dan Hitam). Buat KakNa .. kedai ini tidak berbau macam bundle kat Kedah dulu. (Opps..) Saya jamin kamu mesti puas hati dan tidak segan bersoping di sini.

Nak tau macam mana nak pergi? Taip Ong Tai Kim kat Google Earth, pastu bila dah sampai situ, pergi kat blok belakang dan ada sebuah kedai berwarna merah yang menghadap blok kondominium. Kedai itu sebelah kedai motor.

Haa.. Itu lah Baden Baden Bundle. (Ada blog. Cool!)

Tapi promosi kedai ini bukan tujuan utama post kali ini.

Huhu. Sambung balik citer..

Jadi kami ni punya la nak lepas gian. Ye la.. dah…

May Allah Bless Your Soul; Inani Zalikha

We'll never knew precisely when Malaikat Maut will 'invite' us to the land after life. Seriously. What do we expect from life, after all?

Do we expect Allah will gave us SMS or email or IM to warn the coming of Izrail?

How many times should we face the death of our beloved-s to make us realize how close the death with us rather than the life it self?

How can we assure our reputation at front of Munkar and Nakir ?

Do we knew the place of our death?

Whom will we be with upon our last breath?

What is the condition of our death?
Chronic Illness? Sudden Death? Drowned? Fall-off? Accident? Suicide? Murdered?

Could we ever be sure??

Questions.. That are answerable.

~~Mati itu pasti. Hidup.. Insha-Allah~~   (Laksamana Sunan)

How to be a UIA Student (Even if you're not)

Image
Huhuhuhu.. COntroversial kah tajuk ini?

~~NO OFFENSE~
Saje je nak buat topik ini. Berdasarkan pemerhatian, FH rasa mudah je nak jadi pelajar UIA. Be it UIA Gombak.. UIA Kuantan.. CFS IIUM Pee Jay or Nilai

DENGAN SYARAT::::

1. Pakai Jubah Hitam



Haa... Kan ke manis tu berjubah hitam.. Jubah Hitam ni memang uniform wajib student UIA. Cuba check locker dak2 UIA.. 90% mesti ade jubah hitam. Huhuhu.. Jadi.. Kalo nak menyamar jadi budak UIA.. Senang je.. Pakai la jubah Hitam.. pastu.. match kan dengan...


2. Pakai SHAWL @ PASHMINA @ Apa2 Sahaja Yang Boleh di Gulung ke Kepala




Kalau tengok fesyen sisters kat UIA.. memang up to date gaya pemakaian tudungnya. FH paling suka shopping selendang kat UIA sbb boleh dapat shawl best2 all-year-round dan bermacam jenis warna dan fabrik nya. Jadi tak hairan la kalo seluruh student UIA jadi 'model' nya. HUhuhu..

Eh.. Tak lengkap lagi itu..

Dah pakai jubah tu..

3. Pakai lah sluar jeans pastu terkeluar sket kat hujung jubah tu..


Aha... Maka lengkap lah M…

3 Lagu Favourite FH Sekarang dan Kenapa.

Banyak nya lagu2 baru.. Tak sempat nak ambil pusing semua. Dan tak penting pun untuk tahu semua kan?? Lagu yg kita suka dengar sudahlah.... Huhu..

Okey.. Kalau sebelum ini FH penah share pasal lagu Fiq + Mirwana = Manifestasi Cinta.. kali ini pasal 3 Lagu Top pujaan sirap dalam hati. Huhuhu.. Edisi Oktober 2010

Top 1 Allah Kiya Karo by Maher Zain feat Irfan Makki



Why this song??? Simple. Sebab lagu ni lirik dia bagus.. Membawa ke arah kebaikan. Ohh.. So cliche! Sebenarnya sbb saya suka arrangement yg Maher Zain buat dgn versi yang ini. Lagu ni mula-mula dinyanyikan oleh penyanyi klasik Naheed Akhter dalam filem Pehchaan (1975) dlm bahasa asalnya Urdu. Dan kemudiannya jadi 'folk songs' kepada masyarakat Pakistan. Ada banyak versi lain dalam Persian Language.. dinyanyikan oleh lelaki mahupun wanita. Tapi saya suka yang ini. No Doubt.

Top 2: Gadis Semasa by Yunalis Zarai



Suka! Suka! Memang suka lagu baru dari Yuna ni.. Lirik dia kena dengan keadaan FH sekarang. Oppss.. Bukan lah di…

Efek Perokok Pasif - Pun boleh mati jugak..

Image
Sejak sebulan yang lepas ni.. aku asyik terdedah dgn asap rokok secara direct. Urghh.. Sejak bila FH merokok ni?? Tidak2.. Oh sungguh tidak. Sekalipun aku tensen tahap gaban.. Merokok bukan pilihan aku.

Tak kisah lah mana2 pun sumber yg aku sedut tu.. aku tetap risau dgn karsinogen dlm asap rokok yang boleh buat aku dapat KANKER. Errk... Nauzubillah!

Ok.. Memang la FH x merokok sendiri. Tapi asap rokok hasil sedutan dari hembusan perokok 'durjana' itu.. boleh buat FH kena kanser juga.

Jadi FH mula lah risau dan menceritakan kegusaran di hati kepada Yanti.

Yanti says:: Kau nak beli Anti-Oxidant x? 

Hoho.. Seriously Yanti sedang cuba mempromote produk Himalaya nya.
FH tak jawab terus soalan itu. Tapi betul juga. Anti-Oxidant boleh jadi bahan penangkis karsinogen yg jadi penyebab mutasi sel2 kita..

Nasib la FH tak pregnant. (Okey.. Saya juga masih bujang dan belum berkahwin). Kalau tak bayangkan FH punya baby boleh jadi cacat hanya kerana pada suatu hari tu FH duduk di sebelah se…

C-Day (11 Oct 2010)

Image
That day.. Everything come to the end.

The closure to all my university days since the first time ever I step into the campus life. 30 Jun (If I'm not mistaken). The first day people call me as 'Mahasiswi'. Much tears and also joy, there are laugh and also secrets. Unfinished story that will always re-told and re-shared for everyone to find our similarities we had.

The fence we climbed.. The hills we jogged.. The kitchen we cooked..The classrooms we went.. The laundry guy we ushered.. The buses we waited for hours.. The lecturers we heard.. Friends we never like.. Foe that we always talk about.. Guys we always hate.. Good food we made..or bought.. and shared.. Pillow talks that happened for days and days.. The never ending stories that we love.. The tudung style that change since day 1 till final day..

Everything. We had in 4 years. We grew up together. and together we fall..

After everything we did together. We chose to celebrate this C-Day with our own. There's no mo…