Posts

Showing posts from November, 2012

Ayat-ayat Tipikal Artis Bila Jadi Duta Barangan

Image
Assalamualaikum..
Kali ini kita santai sedikit dengan bercerita pasal artis. Gosip-mosip Mak Jemah ke? 
FH selalu baca dalam dada akhbar. (Dada akhbar?? Weird sungguh ayat itu). 

Gambar sekadar hiasan

Bila wartawan interview artis-artis yang jadi jurucakap produk ke, duta barang ke, brand ambassador ke, mula lah bagi ayat-ayat tipikal (Baca: Ayat coverline dan ampu) dalam mempromosikan produk yang membantu menambah duit dalam poket mereka. Heh.
Berikut adalah beberapa ayat yg FH jumpa.. Mungkin ada banyak lagi kat luar sana, cuma FH tak sempat jumpa...
#1 " Saya dah 38 tahun guna barang ini (Nama Barang), dan berpuas hati dengan hasilnya. Jadi saya nak share dengan peminat kebaikan barang ni"
Ok.. Umur tu FH exaggerate sket. Tapi bayangkan lah.. Kadang-kadang tu produk tu baru je dipasarkan tak lebih 10 tahun.. Boleh pula dia claim dah guna bertahun2.. Aiseh.. 
#2 "Sebelum ni kulit muka saya bermasalah, tapi bila saya jumpa barang ni, Ia nya AJAIB!"

Tipu... Sejak kau mula …

Di Bawah Lindungan Kaabah by Hamka

Image
Assalamualaikum.

Saya mencari buku ini;

Tajuk: Di Bawah Lindungan Ka'abah

Pengarang: Haji Abdul Malik Karim Amrullah a.k.a HAMKA

Tahun Terbitan: 1938 oleh Penerbit Balai Pustaka


Kemungkinan kulit depan nya sebegini;



atau begini;



atau yang ini;



atau mungkin juga ini;



Kalau anda mempunyai nya atau tahu sesiapa yg menjualnya, boleh email saya di farahanani.amir@gmail.com.

Terima Kasih!

New title for me: A Dietitian

Image
Assalamualaikum..!
What a month! I am now a Dietitian cum Clinical Instructor at Fakulti Sains Kesihatan, UiTM Puncak Alam. Totally different from my previous job in AEON Wellness Pharmacy. Still, job is a job. We suppose to earn the money we get. I am totally uncomfortable with the thought that we can be relaxed and enjoy while doing completely nothing!
I mean, who can live with that idea? Not to mention unnecessary claims, wastage of time and time and time.. Argh... TIME. Is the most valuable thing. Each minute we live, we should garner income. I am trying to be not one of those people who just sit and do nothing. I'll do my best. Especially in this condition where we have to work with so many people from different departments. People do talk. Either good or bad.
Hopefully Allah will bless my new job and bless every penny I get from 8.am to 5 pm of my working hours.  

Makan McD FREE

Image
Assalamualaikum wbt,
Minggu lalu, Israel kembali menerobos ruang penduduk di GAZA. Sedih sangat sebab makin hari makin ramai orang awam Palestin terkorban berbanding rakyat Israel yg tak sampai 5 orang pun maut. Seperti biasa, bila tempoh sebegini, sensitiviti umat Islam terhadap jenama yg menyumbang kepada Jewish United Fund mencanak naik.
Kali ini kesan nya dirasakan jelas sehinggakan McD Malaysia bergegas mengedarkan beribu-ribu Egg McMuffin percuma pagi semalam. Maka beraturlah hamba-hamba Allah yang kelaparan burger FREE. Sanggup beratur panjang demi mendapatkan benda percuma. 
Adakah rakyat Malaysia, lebih tepat lagi Muslim kebulur sangat sampai heran sangat dengan burger FREE itu? Jawapan nya, IYA.
Sumber: http://azizulhakim91.blogspot.com
Apakah benar apa yg ku lihat itu? Memang ada warga Muslim Malaysia yang kurang sensitif terhadap isu Palestin dan nekad beratur demi Egg McMuffin.
Apa kaitan McDonald dengan kesensitivitian kita terhadap isu rakyat Palestin???? 
Dr Hafizi ada…

Sandy Story: Nota 'Perpisahan' Untuk Ayah

Image
Nampaknya Frankenstorm Sandy dah pun berakhir dan rakyat Amerika kembali bangkit selepas tragedi sambil disulami kemeriahan Presidential Election 2012 yang bakal bemula beberapa hari lagi.
Dalam beribu-ribu kisah yang terjadi di kalangan survivor Sandy, saya tersentuh dengan kisah seorang pemuda Tom Rivers, New Jersey yang dikenali sebagai Tom. Tom yang menyangka hayat nya akan berakhir semasa Sandy melanda menulis Nota Perpisahan kepada ayahnya Tony ketika berlindung di dalam rumah seorang wanita bernama Christine Treglia. 
Treglia meninggalkan rumahnya dan terkejut bila menemui sepucuk nota berbunyi sebegini;
Who ever reads this I'm DIEING — I'm 28 yrs old my name is Mike. I had to break in to your house. I took blankets off the couch. I have hypothermia. I didn't take any thing. A wave thru me out of my house down the block. I don't think I'm going to make it. The water outside is 10ft deep at least. There's no res[c]ue. Tell my dad I love him and I tryed get[t]…