Posts

Showing posts from March, 2017

Bermalam di Tanjung Piai Resort, Pontian

Image
Salam Readers!
Bagaimana hujung minggu anda? Kali ini FH nak cerita tentang percutian FH di Pontian. Well, basically Tanjung Piai which is the Southern most part of mainland Asia.

Setelah kami tetapkan yang kami mahu ke Tanjung Piai, FH mula lah mencari penginapan yang sesuai untuk kami bertiga. Asalnya ber-empat tapi Kak Aishah tak dapat ikut pula sebab ada hal. Dalam Booking.com, ada la beberapa hotel dan motel di sekitar kawasan Pontian dengan harga yang menarik dan murah. Tapi FH macam tak berapa yakin je macam rasa sesuatu yang kurang je. Jadi bila FH terdengar daripada kawan FH yang lain, ada resort atas air di Tanjung Piai, FH apa lagi, cepat-cepat lah google. Cuma, agak kecewa sebab tak banyak gambar di Google dan juga di Facebook mereka. 
Konsep resortnya menarik. Dia sangat dekat dengan Tanjung Piai National Park, dan suasana tenang je. Lebih kurang 300m dari Tanjung Piai National Park.

Kami tiba awal sedikit pada hari Jumaat tu, dengan harapan boleh lah check in awal. Seka…

Genap 3 Dekad

Image
Salam Readers,

Sorry entri ini akan bercampur bahasanya sedikit. Kadang-kadang ada sesetengah perkataan itu, lebih selesa menuturkan nya dalam Bahasa Inggeris, jadi, FH akan guna kedua-dua bahasa.

Seperti biasa, setiap tahun FH akan menulis tentang Hari Ulangtahun FH pada tarikh nya iaitu hari ini, 3 Mac 2017. Paling istimewa kerana tahun ini genap 30 tahun usia FH dan dalam kata lain, genap 3 dekad sejak diri ini lahir di PPUM, Petaling Jaya.

Technically, I was born at 0106 hours, so I am enjoying the last hour of my 20's by writing this blog coz I feel that this blog contribute a lot to my development as a person I am today. By saying this blog, I mean you guys, the readers.

The readers who willingly reading my rants on my thoughts, my feelings and my activities. Maybe you found me through google or any platform, but I am so honoured to have the pleasure of 'killing your time' by reading my words.  The pleasure is purely mine.


Dalam usia menjengah, (masih denial state y…