Posts

Showing posts from May, 2013

Let the egg talks..

Image

I Brain You

Image

Dwihati by Aizat feat. Yuna

Image
Happy Monday!

This song couldn't be more lovely than this..

Love the MV.. Love the props they used.. Love the concept.

Love it! Love it! Love it!



p/s: Monday is a great day to start a great week.

Siddhartha: Advencer Si Pencari Ketenangan

Image
Tajuk               : Siddhartha Penulis            :  Herman Hesse (Penterjemah   :  Hedy Holzwarth) Bahasa Asal    : Bahasa German             Penerbit          :  Cetakan Kedua, 2009, Institut Terjemahan & Buku Malaysia Halaman         : 168 mukasurat No Resit          : ITBM02001608 
       Apakah hakikat kejadian manusia? Mengikut ajaran Islam, manusia dilahirkan untuk menjadi Khalifah di muka bumi ini dan juga beribadah kepada Allah. Itu adalah suatu penyataan yang merangkumi  keluasan dunia dan setinggi langit biru. Sejauh mana manusia mampu memenuhi jangkaan itu,? Ia tertakluk kepada usaha manusia itu sendiri.

        Dalam tamadun kemanusiaan, akan muncul manusia yang memberi manfaat kepada manusia lain. Nama lain bagi manusia hebat itu ialah tokoh. Socrates, Siddhartha Gautama Buddha, Nabi Isa, dan Nabi Muhammad (sekadar menamakan beberapa contoh) adalah tokoh-tokoh yang menjadi sanjungan manusia biasa kerana keperibadian dan juga falsafah kemanusiaan yang dibawa memberi manfaa…

I don't think so..

I don't think you gonna reply any of my texts..
Never and ever again..

You're literally dead.
That is what you are.

Angin Laut China Selatan

Image
Assalamualaikum.
FH terasa berbeza hari ini. Sebab apa ya??? 
Sebab nya.. FH ada dekat Sarawak sekarang ni untuk 2 bulan! 

Bertugas sebagai Dietitian cum Clinical Instructor ni macam ni lah.. Bila student pergi attachment di hospital atau klinik, FH kena la ada bersama untuk menyelia latihan pelajar dan membantu apa yang patut.
Dekat Sarawak ni student FH buat latihan klinikal di Hospital Umum Sarawak. Jadi FH dapat cari rumah sewa di Taman Matang Jaya yang juga dihuni oleh 'second boss' di JDS, HUS ni.  Pergi kerja pun dengan boss. Ahaks..
FH tak sampai seminggu lagi kat sini. Jadi kalau nak kata seronok tu.. belum lah sampai tahap seronok lagi. Hujung minggu ni dah plan untuk jalan-jalan sekitar bandar Kuching ni melihat-lihat kawasan. Dengar Cultural Village macam seronok. FH dah siap-siap bawa sunglasses ke sini sebab matahari agak terik beberapa hari ini. Excited kan?
Rasa nya dalam beberapa minggu ni entri FH banyak pasal kesedihan. FH dah tekad tak nak sedih lagi dan membawa …

First Time Voting 05 05 2013

Image
Assalamualaikum!
What a week! Seems that Malaysia had spoken and the result is as what we can see all over the net and prints that BN won again to continue being government. I must say I really relieved to see the results in Selangor. People in Selangor still get more than 20 litre of free water bill. Heh.
and what is PRU means to me? I think almost everything. Everything that we trust and behold to. What we believe to be a fair and clean system that will represent people's voice in selecting the government to govern. The system that created by human, of course have some flaw. Only God's law are flawless. The best we can do is to protect any evil from continue breaking the system to fulfill their purpose.
Ok. Enough with theories.
So what happened to me during the E-Day? I woke up like a normal non-working day (apparently me brain had set a certain time to wake up especially during weekend) and then I dressed up.
9.00 am           Walking to the Polling Station. 9.03 am           Ar…

PRU dan saya

Salam Jumaat.
Lagi 3 hari untuk saya memikirkan bendera manakah yang akan saya pangkah. Bagi saya yang pertama kali mengundi ini, saya merujuk video yang telah dihasilkan pihak-pihak prihatin dalam memberitahu pengundi perjalanan proses pengundian.
Beberapa tahun lepas semasa belajar di universiti saya pernah menghadiri sebuah camping yang bertujuan mendidik pelajar tentang perjalanan pilihanraya. Kami diberikan beberapa watak dalam role play, ada yang menjadi calon, pengurus kempen, SPR, penyokong parti, rakyat, dan beberapa watak penting semasa proses pilihanraya.
Banyak yang saya belajar di camping tersebut. Kami bertukar-tukar idea antara pelajar semua universiti di Malaysia. Paling menarik, seorang sahabat dari UPNM memberitahu tentang konsep 'realisme' dalam politik.  Konsep itu memang wujud dan diamalkan bagi sesetengah orang dalam menjayakan matlamat mereka dalam politik.
Saya kira, PRU bisa menyerlahkan beberapa karakter hakiki manusia. Semasa PRU inilah kita dapat meliha…