Posts

Showing posts from September, 2010

Allah knows better

My FB Status::

Hoy Pencuri!! You can escape now but you'll never escape Allah! You can get cash now but can you count how much your dosa for stealing my handphone??

Kanak2 riang di hari raya..

Semalam jumpa 2 orang kanak2 di Jusco Bukit Tinggi, Klang. Sorang umur 6 tahun sorang lagi darjah 2. Saje nak tahu.. Jadi FH tanya la berapa jumlah duet raya diorg dapat.

Kanak2 Pertama: Tak tahu.. Yang hari ni punya sepuluh ringgit tak tambah lagi..

Kanak2 Kedua: Ntah.. Belum kira semua lagi

FH: Ooh.. Jadi semua nya ada tak 100 ringgit?

Kedua Orang kanak2 : (Geleng Kepala) Tak..

Masa ni FH ingatkan diorang dapat less than RM100.

Kanak2 Pertama: Kita dapat 180 ringgit.

FH: What??? (Ternganga....)

Dan kanak2 itu berlalu dgn ibu mereka.

((Pemikiran di dalam hati))
Waaaa... Sangat2 JELES! 
Saya tak pernah dapat sebanyak itu. (I guess the counting is not over yet) Dan sekarang nak dapat duet banyak tu kena kerja selama 2 hari. 


Memang kanak2 makhluk paling riang di Hari Raya.. (Sigh)

p/s:: Boleh tak nak dapat duit raya walaupun dah kerja? Memang tak tahu malu! Hahaha..

~pesanan penaja: ada beberapa adegan yang terpaksa di potong di sini kerana di khuatiri menganggu ketenteraman jiwa anak-anak muda~

Saya dan Kebun (Kg Puah-Batu Pahat-HUKM)

Eid Mubarak!!

Short break for me tapi feel so long after 7 days non stop working for 15 hours! What??

Banyak yg berlaku dalam seminggu ini.. Paling signifikan.. I got a JOB!! Finally.

Sangat penuh cabarannya coz FH perlu handle operation di PUSRAWI (company's new branch) ALONE. That is one big achievement for me since I started with ZERO. Ulangan.. ZERO knowledge.

Alhamdulillah..

Coz I did it! Takde case of food poisoning.. Xde evident tragedy of any foreign body in the food. So for the very fresh beginner.. My performance is: Quite Well... (Bak kata Celebrity Dietitian, Kak Mushidah) Hoho.. I called her Celebrity she was invited as guest in WHI.. Twice!
Sangat2 bangga!! Maybe lepas ni it's FH time??? Hahaha.. Who knew.. Only Allah knew.

Then comes the EidulFitri.. and the more BIg thing happening to me is Abah gave me the 'green card' to drive to Batu Pahat!!

Sangat dahsyat.. Tak sangka FH berjaya lakukannya. Pada petang Raya Pertama itu.. The 3 hours long drive from…