Posts

Showing posts from April, 2010

Finished~

Image
Alhamdulillah... Tamat sudah segala latihan sepanjang 12 bulan ini.. Bermula 10 Mei 2009 - 23 April 2010.

Lama kan latihan??? Aku rasa kalo org tu bersalin masa bulan 5 last year, anak dia dah besar dah pandai berlari dah pun sekarang ni.. Haha..

Aku tak sangka aku berjaya menempuhi segala onak dan cabaran (ayat x menahan.. hak3..) dlm menghadapi karenah para DIETITIAN yg macam2 style.. Setiap kes.. tak sama management nya. Yang paling utama aku dapat belajar ialah..

ALLAH tu MAHA HEBAT dan BIJAKSANA sebab mampu create macam2 perkara dan tak ada satu pun yang sama.. SEMUA MAKHLUK ADALAH UNIK.. a.k.a Individualization Theory Farahanani

Walaupun kadang2 bila naek ward.. Jumpa kes yang lebih kurang.. >>

contoh.. 52 tahun/Malay Lady. Diagnosis: Diabetes Mellitus (Kencing Manis) , Hypertension (Darah Tinggi), dan Hyperlipidemia (Kolesterol Tinggi Dalam Darah)

Nampak macam serupa.. Tapi.. Bila naek ward@ jumpa patient.. Alih2 rupanya laen saiz badan.. Jadi kena lah guna pendekatan lai…

Harta Karun Lezato [Part 11]

“Manusia tidak pernah tidak memikirkan apa-apa.” Ujar Pemuda memerlinya. Larian Rossa terhenti. Begitu juga Pemuda yang terkejut dengan perbuatannya yang tiba-tiba. “Mungkin daku terlalu banyak berfikir tapi hanya satu sahaja yang terlintas dalam fikiran daku sekarang ini..” Rossa berkata. “Apakah dia?” Pemuda menekan lagi. “Tentang nama dikau wahai Pemuda.. Daku belum tahu nama dikau lagi.” Rossa berkata sambil menyisir rambut panjangnya dengan sikat yang entah muncul dari mana. Pemuda mengeluh. “Hanya itukah yang menganggu pemikiran dikau? Namaku yang menjadi pengacau jiwa dikau? Masih banyak lagi persoalan dunia yang sepatutnya dikau fikirkan. Bukannya namaku yang entah apa-apa.” tingkah Pemuda. Rossa mengangguk sambil memandang si Pemuda. “Iya.. Hanya namamu yang aku sedang fikirkan. Salahkah??” Pemuda membiarkan soalan Rossa tanpa sebarang jawapan. Desiran angin bayu membuatkan Rossa berasa dingin. Baru dia sedar dia kini dalam kepekatan malam entah di ceruk mana bersama Pemuda han…

BAD ROMANCE: Tak Sanggup Nak Baca Lirik..

Chorus: Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance (repeat 2x)

Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-Roma-ma-ah!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance (repeat 2x)

I want your ugly
I want your disease
I want your everything
As long as it’s free
I want your love
Love-love-love
I want your love

I want your drama
The touch of your hand
I want you leather studded kiss in the scene
And I want your love
Love-love-love
I want your love
Love-love-love
I want your love

You know that I want you
And you know that I need you
I want a bad,your bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance

Repeat Chorus
I want your horror
I want your design
‘Cause you’re a criminal
As long as your mine
I want your love
Love-love-love
I want your love

I want your psycho
Your vertical stick
Want you in my room
When your baby is sick
I want your love
Love-love-love
I want your love
Love-love-…