Posts

Showing posts from February, 2011

Semoga Allah ampun kan dosa mereka.

~Ya Allah.. Ampun kan dosa sekalian makhluk Mu... Jangan sampai kami rasa tertindas, kerana bila tiba waktu itu, kami khuatir kami akan doakan yang tidak baik untuk Hamba2 Mu..~

.......................................................................................
.....................................................

Famous sekejap adik saya bila beliau hantar emel kpd Harakah Daily.

Kami dah tak sanggup lagi nak baca macam2 ayat kasar yg digunakan terhadap beliau.

Jadi blog nya di tutup seketika.

Bagi saya, kemarahan mereka tidak bertempat.

Adakah kerana adik saya tidak mengucapkan terima kasih kpd kerajaan boleh di anggap sebagai lupa daratan?

Harus di tegaskan di sini.

Di Mesir, ada banyak lagi pihak yang terlibat dalam urusan penghantaran pulang pelajar ke Malaysia.

Yang barangkali jarang sekali di sebut dalam media arus perdana.

Harus kah saya kata kan lagi bahawa tanpa 'unsung heroes' ini, mustahil Ops Pyramid boleh dilaksana kan dgn jaya nya?

Ohh.. Mesti ramai lagi org…

Aku Kurus, Kau Gemok!

Image
BODY IMAGE PROBLEM
Rakyat Malaysia sekarang ni ramai yg OBESE. Yeahh.. Mana yg tak obese tp overweight or still in normal weight pn da mula la risau takut2 makin lama badan mereka makin naik dan lama2 jadi OBESE. Sebelum kita pergi jauh, mula-mula kita study kejap. Apa maksud OBESE ni sebenarnya..
Herm.. First tool you is need a penimbang berat yg cukup sifat. Kalo xde bateri pegi buh bateri dia dulu. 2nd.. Kena tahu tinggi masing2. 
Ok.. Da timbang and dah tau tinggi, pastu get a calculator. Yang simple pn takpe.. Tak payah scientific calculator yang guna utk SPM/STPM tu..
Jadi, camne nak kira??
Macam ni >>>>    Berat Anda (kg) / [Tinggi (m) x Tinggi (m)] = Indeks Jisim Tubuh aka BMI
Nak lebih jelas lagi???
Kasi contoh yg ada figure.. baru boleh dapat gambaran.
Contoh Pengiraan =>>
Berat aku 58 kg (Bukan Berat Sebenar)
Tinggi aku 153 cm @ 1.53m (Memang Tinggi Sebenar)
Hence,
58 / (1.53x1.53) = 24.7 kg/m2
Jadi.. dah dapat figure ni... Kita refer kat jadual ni pulak ye.. 
CategoryB…

Orang berbudi, Kita berbahasa.

Ouchh..!

I never encounter such incident.

For all those yang menegur kerana saya ada sebut saya bengang dengan govt, thanks so much!

Itu sms peribadi antara saya dan adik saya yang saya dah terrr pampang kan di sini, jadi kesilapan saya sbb 'papar'kan kat blog 'private' ini.

Ohh.. Ada fakta silap. Tak semua ahli PMRAM kt Mesir tu.. sebab selebih nya ahli bebas.

Oh dan pelajar2 yang terperangkap dekat Mesir.. buat lah Kad besar2 say thanks to govt sebab dah berbelas kasihan dan bersusah payah sebab bawa balik kalian semua. Banyak tu duit yang dilaburkan.. Nanti balik pakat2 ramai2 daftar Kelab Penyokong Kerajaan yer...!

Ohh!!! Maybe tak payah balik kot. Sebab some people dont welcome you guys here... Sebab dia rasa you all menyemak duduk sini.. So.. Duk sana diam2 je la.. Join intifada ke apa.. Huhu... That person yang cakap.. Not me.. :)

Oh.. Dan adik saya dah nak balik... Jadi saya dah tak bengang. Hello?? Dah bengang cakap la semua benda... Maybe org yang tak pernah …