Posts

Showing posts from February, 2017

Mid Night Rantings on Jodoh (Basically my failure)

Salam readers,
It is getting closer to my birthday, lagi 4 hari ialah 3 Mac 2017. Bermakna genap usia FH 30 tahun. Dalam usia menjengah tiga dekad ni, nampaknya FH betul betul gagal dalam usaha mencari jodoh.
Bagaimana mencari jodoh?
Kadang-kadang kita hairan kenapa sesuatu itu sukar buat kita. Kita cuba tune otak kita dan mulai anggap ia bukan rezeki kita demi menyejukkan hati sendiri. Kita terlupa Allah bagi banyak benda dengan senang pada kita tapi satu perkara yang susah supaya kita sentiasa jadi dekat pada Nya. Dalam kes FH, ialah jodoh.
FH cuba memahami situasi yg dialami sekarang ni, membuat beberapa analisa kenapa FH tak jumpa jodoh lagi. Ramai pihak juga menuding jari kepada FH kembali dan cakap FH ni memilih. Ataupun, mereka laju je cakap sebab FH ni garang. Lelaki tidak suka perempuan garang.
FH jadi bingung juga sebab, I am a funny person actually. Ok ni perasan dan self proclaimed.
Ada juga yang suruh FH berusaha sebab mereka kata, benda ni kena ada usaha. FH bingung j…

Imbas sejenak: Resume 2010 VS Resume 2017

Image
Salam Readers!
Baru-baru ini FH diminta menghantar resume kepada tempat FH berkhidmat sekarang (Hospital Sultan Ismail), jadi FH mengambil kesempatan ini untuk buat resume yang baru. Bila FH tengok semula, ya ampun rasa nak gelak pun ada dengan resume yang mula2 sekali FH sebarkan sebaik sahaja tamat peperiksaan akhir pada tahun 2010 (Masa ni transkrip dah keluar tapi belum konvo).
RESUME 2010