Posts

Showing posts from January, 2010

Senarai 6: Barang2 WAJIB ada dalam beg/handbag/poket

Image
Survey ringkas yang invalidated and not significant ni saya buat kat Facebook hari tu. Jumlah respondent tak ramai dan N pun x cukup 30 (hoho.. kalo Dr. Azrina tahu ni mesti dia x approve kesimpulan yang saya nak buat.)

Barang 1 ::: Purse/Wallet

Sangat penting barang ini. Dalam purse wajib ada NRIC (Kad Pengenalan).. Lesen.. Kad Touch N Go.. Kad kredit..  Gambar insan tersayang.. Oppss... Err.. Tu tak wajib kot.
Barang 2 ::: Duit. Duit. dan duit.

Ada orang tak kisah x bawak purse asalkan duet penoh dlm poket. Hurm.. betol gak tuh. Kalo guna purse Dolce & Gabbana ke.. Gucci ke tapi duet xde memang x boleh pakai gaks.. Huhu.. Kecuali lah kalo keluar shopping dengan Sugar Mummy ke.. Sugar Daddy ke.. Abah ke.. Mama ke.. Balak ke.. Tu mmg hukumnya Sunat utk bawak duet. Hoho..

Barang 3 ::: Handphone/Handset/Telefon Bimbit/Telefon Tangan

Keperluan masa kini. Gaya hidup masa kini.. Arrr.. Pendek kata kalo orang tu takde handphone boleh lah dikategorikan sebagai ketinggalan atau pun dia meman…

Elianto: Natural Therapy Foam Cleanser

Image
Saya tak pernah tahu bagaimana keadaan kulit wajah yang segar itu sebelum saya jumpa ini >>>>



Produk terbaru Elianto dirumuskan oleh pati Teh Hijau a.k.a Green Tea dan Chamomile. Sangat2 sesuai untuk kulit yang berminyak dan kombinasi (O'oh.. Bukan COMBINATION yer.. tapi KOMBINASI.. daku sgt2 teringat pada akak ELianto Mid Valley yang telah memerli ku)

Kasik close-up sikit..



Wahh.. Anti-ageing pun ada juga??? Seronok nih.. Tak payah susah payah suntik VItamin-C utk kulit lebih anjal dan muda.. Harga sebotol Foam Cleanser ni pun x mahal.. Hanya RM 20++ untuk 150ml. Dan kalau kita guna 2 kali sehari.. 1 botol ni boleh guna dalam 4-6 bulan. Percayalah! (guna nada lagu CT Nurhaliza skett)

Foam Cleanser ni boleh guna asing2.. tak semestinya kena beli semua satu set. Guna dia sorang jer dah rasa segar dah..

Jadi apa tunggu lagi??? Produk ni buatan Korea tau.. jadi ia sangat sesuai utk kulit orang Asia.. Kalau dah bosan dengan kulit berminyak.. Cuba lah!!

Outlet Elianto ada kat set…

::Pencarian Bakat::

Menulis?? Ramai yang pandai menulis. Menyanyi?? Lagi lah ramai yang ada suara sedap. Tangkap gambar cantik2? Ramai juga yang jadi photographer.. Memasak?? Ya Allah.. sedap nya masakan orang lain.. Pengacara?? Lemah lembut betul gaya penyampaian mereka.. Mengemas/menghias rumah?? Cantiknya orang menyusun barang..

Jadi apa yang saya mampu buat?? Seriously.. saya tak tahu. Sudah setahun saya cuba menyelidiki apakah bakat sebenar saya. tapi saya gagal. Gagal sama sekali untuk mengenali prestasi diri. Semua yang saya senaraikan di atas.. saya pernah cuba..

Menulis?? Mungkin saya cuma lah penulis yg syok sendiri.. Sebab tak ramai yang baca penulisan saya. Menyanyi??? Rakan2 saya selalu jadi mangsa kerana terpaksa mendengar suara tidak merdu ini semasa sedang memandu. Photographer??? Totally bukan bidang saya.. Memasak?? Haha... Boleh saya gelakkan diri sendiri?? Ayah saya tak pernah puji masakan saya. Peminat masakan saya hanyalah adik2 saya. Tapi itu pun dah cukup sebenarnya, kan?  Pengaca…

That's not Hijab

Jumped into this video. Brother Baba Ali is so hilarious in portraying the reality on women wearing Hijab nowadays.. He convey his message directly to those who wore Hijab wrongly by saying... Thats not Hijab!



If you can't tolerate his bubbly manner.. Just fast forward to minute 4:05..
We should have more people like this on earth.. n in Malaysia as well..

Salman or Shah Rukh??

Pernah menonton Kuch Kuch Hota Hai (KKHH)atau pernah dengar pasal cerita ini? Ia sebuah cerita WAJIB tonton bagi mana-mana peminat filem Hindi. Ia mengisahkan cinta seorang gadis yang tidak kesampaian terhadap cinta pertamanya dan cinta pertamanya datang kembali kepada nya. Itu pun setelah bertahun2 gadis ini kecewa dan dia sendiri dah jadi gadis ayu. Pengakhirannya macam biasa, gadis mendapat cinta pertamanya dan mereka berkahwin. Blablabla..

Saya selalu juga menonton filem Hindi walaupun agak banyak nilai2 yang saya tidak setuju dipaparkan dalam filem sebegitu. Dalam KKHH terdapat suatu PENGAKHIRAN YANG SANGAT2 TIDAK ADIL dan TIDAK PRAKTIKAL.

Okey.. Cuba bayangkan anda adalah Anjali...

Jatuh cinta dengan sahabat baik anda di sekolah menengah, university, atau sebagainya. Tapi sahabat baik anda ini (watak Shah Rukh Khan), tidak membalas cinta anda kerana dia mengejar cinta gadis yang jauh lebih seksi daripada anda (saya kira cuma faktor seksi yg menjadi tarikan pada Rani Mukherjee ke…