Posts

Showing posts from 2010

Review: Rayyan Fantasi by Ramlee Awang Murshid

Image
RAYYAN FANTASI: Tajuk novel ke-20 RAM. Bila baca tajuk aku mula terfikir agaknya tema apa yg cuba RAM hidangkan pada kita kali ini. Selak punya selak. Aha! Dah dapat jawapan..

Selepas puas bermain dgn pembunuh upahan, makhluk ajaib, pendekar sakti, kesatria dan misitik. RAM cuba bereksperiment dgn tema sains fiksyen pula.

RAM memang sangat bagus dgn elemen sebegini. Heroic character dalam dunia yg dark, penuh kejahatan (samada di Bangi mahupun di Yukka'a) dan juga di saat makhluk perlukan perlindungan.

Aiddin di lambangkan sebagai super creature tanpa dia sedari. Ayahnya Ibrahim yg bermisteri menjadi tunjang utama novel ini. Tiada watak yg benar2 menonjol dan menarik perhatian kecuali Sanggora yg berjaya ditampilkan sebagai crook yg kejam. 

Okey.. pasal pembinaan watak, sayang sekali bila rasa jauh sgt dgn watak utama si Aiddin. Tak seperti dalamnya hati tersentuh dgn Laksamana Sunan sampai beratus2 org guna nick name Sunan. Nampak macam RAM hilang fokus. Sebab Ibrahim lebih mend…

MAHA 5th Day (30 Nov 2010)

Image
Hye Guys... Assalamualaikum.

Its been literally a tiring week for me. 2 days helping Umi catering for Vegas Pro Workshop and 6 days working at part time Qurrotaaini Booth at Hall D, MAHA. (Well, this job is not finished yet). I'm soo thrilled and excited to be part of MAHA as exhibitor. 
Coz it is way better than being the visitor. 
Just like last time when I became the Committee for Maher Zain Save the Soul Concert. Its much more cool-er than being the audience. Hoho.
So this MAHA. is so LARGE. and lots of people coming to this extravagant 2 year-ly event.(Damn. Taktahu apa istilah English utk 2 tahun sekali). I mean. SUMPAH. Giler2 ramai. LOAD of People. By bus. By taxi. Driving. Riding. You name it. 
If there's a water road to it, the river will run off. Maybe boats will not be moving so people will be swimming for the sake of going to MAHA. Ngahahaha.. Exaggerating.
If you never heard of it. (Believe me. They do exist.) Check this out >>  http://www.mahaexpo2010.com/
Okey. H…

Kaki Gebang

Tadi baru drive ke UPM. Makan2.. jalan2 sama Izzani. Buat saya teringatkan seorang member yang perangai nya memang tak pernah berubah.
Huhu?
Aku memang anti gila dgn Minah sorang ni. Sejak first year.. tak habis2 cerita pasal kisah dia yang tak fasih cakap BM sebab masa Darjah 3 baru pindah Malaysia. Sebelum ni duk kat US. Apakah?? Aku sendiri masa darjah 1 dan 2 pn x reti BM sebab karangan tak pernah dapat A. Jadi story member aku ni semakin hari makin tak relevan sebab lama2 jadi tak heran dah dgn kisah dia dan Bahasa Malaysia nya itu.
Oh.. Tidak lupa juga dengan kisah kehebatan dia yang dapat no 2 untuk Anugerah Nilam masa form 5. (FYI, masa tahun 2003 tu Nur Amalina Bakri yg dpt 17A1 tu menang tempat pertama so kira member aku ni mantap la sebab dia dpt 2nd place)
HAHA. Even kat university pn dia gebang yg dia x fasih BM. Jadi apa guna nya dia baca melambak2 buku demi ANugerah Nilam dan still tak dapat any benefit pn from it? Ouh.. Maybe dia baca buku BI sahaja kot.
Jadi aku kalo boleh…

Umi with her passion

Image
Saya tengah working on satu entry lain.. Tapi isu petang tadi kat rumah lebih best untuk di siarkan. Hehe

Berita jam 1.30 ptg:

Sari berita penting.

Umi dengan semangatnya memasak untuk rakan-rakan usrahnya yang bakal ber-usrah di rumah.

Siapa rakan-rakan usrah nya itu?? (Soal Abah)

Tak lain tak bukan.. Jiran2 sebelah rumah juga. Huhuhu..

Sebenarnya ke-excited-an Umi untuk masak demi kawan-kawan beliau ni bermula 2 hari lepas. Abah siap tanya berapa ramai nak datang sebab nak prepare budget. Rupanya 4 orang je ke??? Laa.... (Sabo je lah)

Tapi sejak pagi.. Umi dan Abah keluar rumah sebab nak uruskan pemindahan sekolah adik saya Ayuni. Jadi rumah di amanahkan kepada Melle dan FH.

Sampai rumah kul 11.45 am, Umi sedikit kecewa sebab obviously kami berdua tak start kemas rumah lagi.

Oh Umi.. Jangan marah FH. Saket kepala FH tak hilang lagi sejak semalam. Dan tidur ku asyik terganggu dengan lalat yang datang mengacau.

Umi balik.. start2 siang ikan dan prepare lunch for Abah. Di samping itu men…

A to Z

Little allocation for some Jiwang words..


Love is like ABCD...
A is when I’m AMAZED with the way your talk B is when I BECOME the real me beside you C is when we’re CHILLING each other. D is when you are the man of my DREAM E is when I’m ENGAGED to your heart F is when we’re FRIENDS and FOE equally G is when your GESTURES show that you love me H is when my HEART is all for you I is when your name INSTALLED in my mind J is when JEALOUSY play major role K is when we KID ourselves L is when you’re LOCKED to my heart M is when MONEY is not the main factor N is when the NORMALITY of us being together O is when we face the OBSTACLE in our life P is when you care about my PRIDE Q is when we love our QUESTIONS R is when I lay REST in your arms S is when we become STRONGER day by day T is when we’re TOTALLY mad about each other U is when UNDERSTANDING become habit V is when you VANISH my pain away W is when the WORLD seems like only made for us two X is when you gave me Xenodochy.  Y is when YES, I’m in love with you Z…

Jangan kacau 2 perempuan soping.

Hahaha..

Seriously.

Tadi lepas 2 hari Umi dan aku (dan juga ahli keluarga yang lain. Ye! Sayang korang jugak!) berhempas pulas memasak dan menghidang demi tuntutan pelanggan, kami buat keputusan utk singgah sebentar di Baden Baden Bundle.

???

Iya. Ini HOTSPOT terbaru penggila bundle di Gombak yg didatangkan khusus utk wanita. Korang mesti gila bila datang sini.. Kedai hot. (Sebab warna interior nya Merah plus Hitam dan rak nya warna Putih dan Hitam). Buat KakNa .. kedai ini tidak berbau macam bundle kat Kedah dulu. (Opps..) Saya jamin kamu mesti puas hati dan tidak segan bersoping di sini.

Nak tau macam mana nak pergi? Taip Ong Tai Kim kat Google Earth, pastu bila dah sampai situ, pergi kat blok belakang dan ada sebuah kedai berwarna merah yang menghadap blok kondominium. Kedai itu sebelah kedai motor.

Haa.. Itu lah Baden Baden Bundle. (Ada blog. Cool!)

Tapi promosi kedai ini bukan tujuan utama post kali ini.

Huhu. Sambung balik citer..

Jadi kami ni punya la nak lepas gian. Ye la.. dah…

May Allah Bless Your Soul; Inani Zalikha

We'll never knew precisely when Malaikat Maut will 'invite' us to the land after life. Seriously. What do we expect from life, after all?

Do we expect Allah will gave us SMS or email or IM to warn the coming of Izrail?

How many times should we face the death of our beloved-s to make us realize how close the death with us rather than the life it self?

How can we assure our reputation at front of Munkar and Nakir ?

Do we knew the place of our death?

Whom will we be with upon our last breath?

What is the condition of our death?
Chronic Illness? Sudden Death? Drowned? Fall-off? Accident? Suicide? Murdered?

Could we ever be sure??

Questions.. That are answerable.

~~Mati itu pasti. Hidup.. Insha-Allah~~   (Laksamana Sunan)

How to be a UIA Student (Even if you're not)

Image
Huhuhuhu.. COntroversial kah tajuk ini?

~~NO OFFENSE~
Saje je nak buat topik ini. Berdasarkan pemerhatian, FH rasa mudah je nak jadi pelajar UIA. Be it UIA Gombak.. UIA Kuantan.. CFS IIUM Pee Jay or Nilai

DENGAN SYARAT::::

1. Pakai Jubah Hitam



Haa... Kan ke manis tu berjubah hitam.. Jubah Hitam ni memang uniform wajib student UIA. Cuba check locker dak2 UIA.. 90% mesti ade jubah hitam. Huhuhu.. Jadi.. Kalo nak menyamar jadi budak UIA.. Senang je.. Pakai la jubah Hitam.. pastu.. match kan dengan...


2. Pakai SHAWL @ PASHMINA @ Apa2 Sahaja Yang Boleh di Gulung ke Kepala




Kalau tengok fesyen sisters kat UIA.. memang up to date gaya pemakaian tudungnya. FH paling suka shopping selendang kat UIA sbb boleh dapat shawl best2 all-year-round dan bermacam jenis warna dan fabrik nya. Jadi tak hairan la kalo seluruh student UIA jadi 'model' nya. HUhuhu..

Eh.. Tak lengkap lagi itu..

Dah pakai jubah tu..

3. Pakai lah sluar jeans pastu terkeluar sket kat hujung jubah tu..


Aha... Maka lengkap lah M…

3 Lagu Favourite FH Sekarang dan Kenapa.

Banyak nya lagu2 baru.. Tak sempat nak ambil pusing semua. Dan tak penting pun untuk tahu semua kan?? Lagu yg kita suka dengar sudahlah.... Huhu..

Okey.. Kalau sebelum ini FH penah share pasal lagu Fiq + Mirwana = Manifestasi Cinta.. kali ini pasal 3 Lagu Top pujaan sirap dalam hati. Huhuhu.. Edisi Oktober 2010

Top 1 Allah Kiya Karo by Maher Zain feat Irfan Makki



Why this song??? Simple. Sebab lagu ni lirik dia bagus.. Membawa ke arah kebaikan. Ohh.. So cliche! Sebenarnya sbb saya suka arrangement yg Maher Zain buat dgn versi yang ini. Lagu ni mula-mula dinyanyikan oleh penyanyi klasik Naheed Akhter dalam filem Pehchaan (1975) dlm bahasa asalnya Urdu. Dan kemudiannya jadi 'folk songs' kepada masyarakat Pakistan. Ada banyak versi lain dalam Persian Language.. dinyanyikan oleh lelaki mahupun wanita. Tapi saya suka yang ini. No Doubt.

Top 2: Gadis Semasa by Yunalis Zarai



Suka! Suka! Memang suka lagu baru dari Yuna ni.. Lirik dia kena dengan keadaan FH sekarang. Oppss.. Bukan lah di…

Efek Perokok Pasif - Pun boleh mati jugak..

Image
Sejak sebulan yang lepas ni.. aku asyik terdedah dgn asap rokok secara direct. Urghh.. Sejak bila FH merokok ni?? Tidak2.. Oh sungguh tidak. Sekalipun aku tensen tahap gaban.. Merokok bukan pilihan aku.

Tak kisah lah mana2 pun sumber yg aku sedut tu.. aku tetap risau dgn karsinogen dlm asap rokok yang boleh buat aku dapat KANKER. Errk... Nauzubillah!

Ok.. Memang la FH x merokok sendiri. Tapi asap rokok hasil sedutan dari hembusan perokok 'durjana' itu.. boleh buat FH kena kanser juga.

Jadi FH mula lah risau dan menceritakan kegusaran di hati kepada Yanti.

Yanti says:: Kau nak beli Anti-Oxidant x? 

Hoho.. Seriously Yanti sedang cuba mempromote produk Himalaya nya.
FH tak jawab terus soalan itu. Tapi betul juga. Anti-Oxidant boleh jadi bahan penangkis karsinogen yg jadi penyebab mutasi sel2 kita..

Nasib la FH tak pregnant. (Okey.. Saya juga masih bujang dan belum berkahwin). Kalau tak bayangkan FH punya baby boleh jadi cacat hanya kerana pada suatu hari tu FH duduk di sebelah se…

C-Day (11 Oct 2010)

Image
That day.. Everything come to the end.

The closure to all my university days since the first time ever I step into the campus life. 30 Jun (If I'm not mistaken). The first day people call me as 'Mahasiswi'. Much tears and also joy, there are laugh and also secrets. Unfinished story that will always re-told and re-shared for everyone to find our similarities we had.

The fence we climbed.. The hills we jogged.. The kitchen we cooked..The classrooms we went.. The laundry guy we ushered.. The buses we waited for hours.. The lecturers we heard.. Friends we never like.. Foe that we always talk about.. Guys we always hate.. Good food we made..or bought.. and shared.. Pillow talks that happened for days and days.. The never ending stories that we love.. The tudung style that change since day 1 till final day..

Everything. We had in 4 years. We grew up together. and together we fall..

After everything we did together. We chose to celebrate this C-Day with our own. There's no mo…

Allah knows better

My FB Status::

Hoy Pencuri!! You can escape now but you'll never escape Allah! You can get cash now but can you count how much your dosa for stealing my handphone??

Kanak2 riang di hari raya..

Semalam jumpa 2 orang kanak2 di Jusco Bukit Tinggi, Klang. Sorang umur 6 tahun sorang lagi darjah 2. Saje nak tahu.. Jadi FH tanya la berapa jumlah duet raya diorg dapat.

Kanak2 Pertama: Tak tahu.. Yang hari ni punya sepuluh ringgit tak tambah lagi..

Kanak2 Kedua: Ntah.. Belum kira semua lagi

FH: Ooh.. Jadi semua nya ada tak 100 ringgit?

Kedua Orang kanak2 : (Geleng Kepala) Tak..

Masa ni FH ingatkan diorang dapat less than RM100.

Kanak2 Pertama: Kita dapat 180 ringgit.

FH: What??? (Ternganga....)

Dan kanak2 itu berlalu dgn ibu mereka.

((Pemikiran di dalam hati))
Waaaa... Sangat2 JELES! 
Saya tak pernah dapat sebanyak itu. (I guess the counting is not over yet) Dan sekarang nak dapat duet banyak tu kena kerja selama 2 hari. 


Memang kanak2 makhluk paling riang di Hari Raya.. (Sigh)

p/s:: Boleh tak nak dapat duit raya walaupun dah kerja? Memang tak tahu malu! Hahaha..

~pesanan penaja: ada beberapa adegan yang terpaksa di potong di sini kerana di khuatiri menganggu ketenteraman jiwa anak-anak muda~

Saya dan Kebun (Kg Puah-Batu Pahat-HUKM)

Eid Mubarak!!

Short break for me tapi feel so long after 7 days non stop working for 15 hours! What??

Banyak yg berlaku dalam seminggu ini.. Paling signifikan.. I got a JOB!! Finally.

Sangat penuh cabarannya coz FH perlu handle operation di PUSRAWI (company's new branch) ALONE. That is one big achievement for me since I started with ZERO. Ulangan.. ZERO knowledge.

Alhamdulillah..

Coz I did it! Takde case of food poisoning.. Xde evident tragedy of any foreign body in the food. So for the very fresh beginner.. My performance is: Quite Well... (Bak kata Celebrity Dietitian, Kak Mushidah) Hoho.. I called her Celebrity she was invited as guest in WHI.. Twice!
Sangat2 bangga!! Maybe lepas ni it's FH time??? Hahaha.. Who knew.. Only Allah knew.

Then comes the EidulFitri.. and the more BIg thing happening to me is Abah gave me the 'green card' to drive to Batu Pahat!!

Sangat dahsyat.. Tak sangka FH berjaya lakukannya. Pada petang Raya Pertama itu.. The 3 hours long drive from…

RM600 Shopping for Charity (bukan suka-suka)

Image
Tarikh: 24 Ogos 2010

Kenderaan khas: Kebun FH

OKTb (Orang Kena Tarik barang):

Faiz
Juma
Nida
FH (Driver)

Tujuan:
Pembelian barang2 cenderahati utk Rumah Orang Tua yg terletak di Kuang, Selangor. Wang yang digunakan adalah hasil kutipan dari kelas ke kelas di UIAM, Gombak.


Wajah-wajah yang risau duet x cukup.
Bang oii.. RM500 cukup tak?
Abang Mydin said: Jap dik.. tengah concentrate nih..
Nah.. kira aa bang.. take all the time you need.
Barang-barang tu total RM600++.. 
We pay with cash okay..

Proses meletakkan barang di dalam Kebun..
Okay.. Keje dah beres.. now boleh balik UIA.  (Abang Mydin di belakang tu nampaknya dah tak sabar2 dah nak kutip trolley tuh)



[Mafhumnya] Orang yang mengusahakan bantuan (pertolongan) bagi janda dan orang miskin ibarat berjihad dijalan Allah dan ibarat orang solat malam. Ia tidak merasa lelah dan ia juga ibarat orang berpuasa yang tidak pernah berbuka.
(Hadis Riwayat: Imam Bukhari)

Review: Awang Vampiro by Nizam Zakaria

Image
First of all, Terima kasih kepada Pei Pan sbb introduce novel ini kepada saya..!!  (>___<)
Saya selalu tercari-cari novel melayu yang penuh teori konspirasi seperti Da Vincci Code dan Angels and Demons oleh Dan Brown kerana saya selalu berharap saya akan temui anak Melayu yang berfikiran kompleks dalam membina plot-plot yang sarat dgn nilai sejarah (biarpun hanya teori) dan juga komplot2 rahsia yg konon nya akan menghancurkan dunia.
Wowww!!! Itu yang terkeluar bila dah habis baca karya ini. Penulisnya benar2 mengkagumkan saya. Bagaimana beliau 'bermain' dengan unsur sejarah dan memanipulasikan fakta yang seakan-akan benar membuatkan saya semakin teruja untuk menghabiskan bacaan dan melihat sejauh mana beliau meng'hipnotis' pembaca dgn plot2nya yang kompleks.
Saya rasa bagai di cabar oleh penulis untuk memahami babak demi babak dan plot-plot nya yang di atur sedemikian rupa. Berpatah ke belakang, mendahului masa dan kemudian kembali ke zaman kini yang totally dah beru…

Mama, nak pakai Topiah!

This phrase has struck in my head for a few days since the first night of Ramadhan. That night we went to Masjid Al-Syakirin, Jalan Gombak for that night and the crowd are heavy. Yet we managed to slip into the middle saff when people started the terawih prayer.

This little boy (whom said this words), I noticed him to be the only boy in the women staff line. He look so cute sitting on a little yellow chair with his yellow baju melayu suit. Ya.. he did break the saff line because his position is exactly at the middle of the saff. However that wasnt the thing that bothered me through my terawikh session that night.

We begun our prayer with the line behind this boy and his mother's line. At first he just sat on his chair quietly. (I know because I hear no voices other than Imam's Voice)

Later on after the 2nd prayer.. I started to hear this little guy's voice. Maybe his kopiah was dropped from his head but he keeps bugging his mom to 'pakaikan balik' his Kopiah. Gosh.…

KL-Penang-KL-JB-KL (epi 1)

Image
Alhamdulillah.. Berjaya jugak sampai di rumah yang serba berlubang dan indah ini. Heh.. Betullah orang cakap.. Nothing feels like home dan kali ini FH betul2 rasa macam tu.. Literally.

Start hari Isnin.. (2 Ogos 2010)
Yanti dan FH mula kan perjalanan kami ke Utara (Butterworth) demi 'kasih sayang' FH kpd Yanti untuk menemankan beliau ke sebuah interview di Kepala Batas.. Yanti punya la excited sebab x penah dapat tiket katil.. dan FH punya la excited sebab Yanti sudi meng'cover' harga tiket.. Huhu..

(Ini pic candid Yanti masa dia tgh usha passenger laen) Memang syok giler tido atas katil KTM tu.. walaupun mula2 rasa was2 dengan mutu kebersihan cadar dan sarung bantal.. Tapi FH percaya staf KTM akan hantar itu semua ke laundry utk mengelakkan tersebarnya sebarang penyakit berjangkit.. (Harap2 nya lah)
Akhirnya tiba juga di Butterworth... Alhamdulillah... Tapi... mana kami nak stay di Butterworth ni sebelum pergi ke Kepala Batas?? Haa.. masa ni lah Allah takdirkan kami berju…

Why I dont balik kampung..

Its been so long since my last trip to my kampung at Kampung Parit Ju, Batu Pahat.

As I remember the last time I smell the air there wass in 2008 when my great grandmother passed away. Since then, I never been there.. Busyness kept me here in KL and other town in Malaysia during my practical year and making me feel so distant from Parit JU.

The place where I learnt family did really matter. And the cousins are great and they dont hurt our feeling like some friends do.. and trees were my playground and small pond is my swimming pool.

Its the only place in Malaysia where I am allowed to rain-bathing.. Hahaha.. Seriously. I love doing the mandi hujan thingy.. Plus the air there more cleaner and less polluted than KL (Of course!) so in my mum's thought I will be less likely to get fever or such.

Maybe that's why now I never bath immediately everytime I ran into any rain..coz the 'remedy process' during those times made me immune to rain.. (Insya Allah) or the Vitamin C lev…

Arnold Schwarzenegger the Governor of California

Image
Really..

HahahA.. It's not like I just knew about this.

Just now while Abah and Kinah and me enjoying our so-not-tasty supper (which I dont want to explain furthermore the disappointment we got) at Haji Tapah Jalan Gombak, a chinese guy.. age late 20's or maybe early 30's came to us selling his 'products'; pirate DVD!!! Yeahhh!!

So this guy is very talkative (as Abah said.. Chinese do business with sweet-tongue. unlike Malays) and very friendly as he quickly make himself comfy by sitting next to Abah. Of course nobody offers him the seat. Haha.. While we're checking on his 'collection', Abah pick 'The Predator' piece and noticed that Mr Susah-Nak-Eja is no longer the hero.

This salesman, whom suddenly being very informative, said one brilliant thing about Mr Arnold that he is no longer playing any film since he's now the governor of California and the state is the biggest in US!

Can you believe that? Can you expect any regular Pirate DVD Sal…

Abah, saya period.

Haha.. Sangat revealing title ku kali ini... Tapi saya hanya terfikir..

Berapa org kah anak2 perempuan yg betul2 share dgn ayah diorg tentang isu sensitif ni???

Bagi ayah saya yg ada 7 anak perempuan. (Ya benar. Anda tak salah dengar. Abah saya ada 7 orang anak gadis yg selalu memeningkan kepala). Sebagai lelaki tunggal dalam famili.. tak hairan lah bila kadang2 abah perlu beli kan pad (tuala wanita). Tapi itu pun sekali je terjadi masa hanya sorg dua anak nya yg dah baligh.. Lepas2 tu  xde nye abah nak beli kan lagik.. Beliau kasi duet.. kami beli sendiri. Hoho..

Tapi camne pulak dgn bapa tunggal a.k.a single parents?? Cuba lah bayangkan riak wajah depa bila anak gadis 1st time dtg period dan tak tahu nak buat apa.. Tak ke ternganga??

Haa.. ni yg buat saya teringat kan cerita My Girl ni.. (Ala.. cerita yg budak perempuan dgn ayah dia tu..).. Mujur lah masa 1st time dia mai period.. ada girlfriend ayah dia.. Di buatnya ayah dia takde??? Sape yang nak explain??

Agaknya apa la jawapan …

Tamu-tamu di Laundri

Image
Umi saya mengusahakan sebuah Laundri atau lebih tepat lagi Dobi di Taman Melewar, Gombak. Sesiapa yang familiar dgn Markaz Pas Taman Melewar mesti senang nak cam letak duduk nya Dobi Melewar milik Umi.
Dah hampir 10 tahun Umi berniaga Dobi.. .
Bermula dengan Dobi yang tidak dikenali..  kami berjaya membina nama antara Dobi yang lama bertapak di kawasan Greenwood dan sekitar. Tapi secara jujurnya, kami akui kejayaan mendominasi customer Dobi tak bertahan lama.. Selepas 10 tahun kami mendapat banyak pesaing hebat dan mungkin Dobi Melewar bakal di tutup tidak lama lagi.

(....Sedih...)

Tapi itu bukan kisah dalam entri kali ni.. Saya nak share tentang customer2 kami yang macam-macam jenis dan fiil.. Hahaha...

1. Golongan Bujang

Boleh jadi lelaki atau wanita. Tapi selalu nya lelaki la.. (perempuan rajin sket basuh baju sendiri kot). Baju bau rokok.. Hujung seluar yg terbuka jahitan yg dilekatkan guna jarum peniti.. Seluar jeans lusuh yg dah bertahun2 tak di basuh.. Koyak rabak sana sini.. S…

Manifestasi Cinta by Fiq feat. Mirwana

Sangat suka bila dapat tahu yg mv ini di hasil kan sepenuh nya dgn DSLR.. Tabik spring to CST Production..

Lirik yang mendalam.. dan perhatikan verse Al-Quran yg di selitkan..

Apakah akan terjadi pada semua
Bila mentari dan sang bumi
Tak lagi saling memahami

Dan cinta yang sedia ada
Pupus sudah segalanya
Hanya tinggal sisa suka duka percintaan

Haruskan aku berdiam membisu
Berdiri membiarkan semua itu

Dan cinta yang sedia ada
Pupus sudah segalanya
Hanya tinggal sisa suka duka percintaan

Haruskan aku berdiam dan membisu
Berdiri membiarkan biarkan semua itu

Engkau nafas hidupku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Dari detik terulang
Kau rahsia mimpiku

Haruskan aku berdiam membisu
Berdiri membiarkan semua itu

Engkau nafas hidupku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Kau manifestasi cinta
Engkau rahsia mimpiku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Kau manifestasi cinta


Wahai pencinta muzik dan pengkarya muzik di Malaysia.. banyakkan lah lagi lagu2 jiwa sebegini.. Enough with lag…

At The Edge of My Sanity

you know that feeling when you wake up in the morning..

when last night you heard about another bombing happen in the middle east..
because of selfishness and eccentricity..
or they just wanna play dirty..
and the AMBITIOUS thing is..
you're not the PBB Secretary General or US President
so you can just hope for 1 thing..
for the world to be in peace..
for only 1 day..

and then come the mid morning..
when you start to feel very hungry..
because you just woke up..
or you had skipped your breakfast for whatever reason..
and the sweetest thing is..
you are broke n cant afford to buy snack..
at that moment you just hope for 1 thing..
for everything in world to be free..
for only 1 moment.

and then come the lunch..
you finish everything except the plate and the chicken bones..
because you are not diet-ing at all..
or you just too hungry..
and the BEST part is..
your waistline increased and you fail to zip your pants..
at that time you hope for 1 thing..
for the world fashion industry to ban S size and only sell…