Posts

Showing posts from January, 2013

Kotak Terbaru : Kotak Masak-Masak

Assalamualaikum...

Hai semua.... Nanti kan Kotak terbaru dari FH..

Jeng... jeng.. jeng..


KOTAK MASAK-MASAK

FH mulai sedar yang FH selalu juga masak apa-apa yang FH suka makan.. Jadi FH decide untuk wujud kan slot baru dalam blog ini yang akan memaparkan resepi yang telah FH eksperimen yang berjaya menawan hati 8 perut kat rumah ni..

Jadi nanti kan nya... Soon..

p/s: OK.. Sesiapa nak suggest FH cuba resepi mereka juga dialu-alukan ya...

^__^

Masa Lalu yang Terlepas Sudah...

Image
Assalamualaikum wbt. 
Salam Maulidur Rasul kepada sahabat sekalian. Dan apakah lagu favourite FH semasa Maulud Nabi ini? Sudah tentunya Qasidah Ya Hanana oleh Habib Syech. Haaa.. kalau tak tahu atau tak pernah dengar atau nak dengar lagi Qasidah yg merdu itu kat entri lama.. >>>TEKAN SINI<<<
Masa sesi Usrah a.k.a Bulatan Gembira minggu lepas, FH belajar sesuatu tentang Sabar dan Pengurusan Masa. Surah Al Asr yang 3 ayat tu memberi makna  dalam kehidupan kita sekiranya kita menghayati nya dengan mendalam.

Tetiba masa browse image untuk Surah Al-Asr, FH terjumpa pulak terjemahan dalam Bahasa Iban. Daebak!
Credit to: http://muhtarsuhaili.wordpress.com
Sehari selepas Usrah, FH berpeluang mengikut Ibu Yus menjadi pengiring ala-ala tourist guide kepada beberapa sahabat dari Jakarta untuk shopping di Low Yat dan Sungai Wang. Masa tu memang FH belajar erti kesabaran dan prinsip menjawa waktu. Nak sabar dengan karenah manusia ni memang....Ya ALLAH!  Tuhan je lah yang tahu.
Belum kir…

[Senarai] Jenis-jenis status dan tweet di FB/Twitter

Assalamualaikum .. !

Macam mana Isnin pertama 2013 anda??? Still feeling Monday Blues sampai ramai yang online dan rela menghadap FB dan membalas tweet dari menyiapkan kerja yg tertangguh dari tahun lepas???

Kali ini FH bawakan senarai pertama dalam tahun 2013 ini untuk tatapan anda... Enjoice!

Jenis-jenis status di FB/Twitter

#1 Berdoa kepada Allah.

Contoh:

"Ya Allah, tolong selamatkan suami saya yg kena bedah apendiks sekarang nih"

"Off to Perlis. Semoga Allah memberkati perjalanan kami. Insya Allah.. #Ameen"

Heran saya... Kan doa tu antara kita dengan Allah..tapi kenapa nak sebarkan kepada umum?

#2 Monolog dalaman terkeluar.

Contoh:

"Hari ni first time buat kek coklat batik. Yippieee!"

"Betulke keputusan ni?? Chaiyokk!!"

"Wahai diri ini, bersabar lah dengan dugaan yang melanda..."

"Seronoknyaaaaaaaaaaaa.. Yuna menang malam ni!! #ajl27 #yunamusic"

Bila baca status-status macam ni kan.. FH confuse. Sebenarnya dia nak bagitau or…