Sunday, September 12, 2010

Saya dan Kebun (Kg Puah-Batu Pahat-HUKM)

Eid Mubarak!!

Short break for me tapi feel so long after 7 days non stop working for 15 hours! What??

Banyak yg berlaku dalam seminggu ini.. Paling signifikan.. I got a JOB!! Finally.

Sangat penuh cabarannya coz FH perlu handle operation di PUSRAWI (company's new branch) ALONE. That is one big achievement for me since I started with ZERO. Ulangan.. ZERO knowledge.

Alhamdulillah..

Coz I did it! Takde case of food poisoning.. Xde evident tragedy of any foreign body in the food. So for the very fresh beginner.. My performance is: Quite Well... (Bak kata Celebrity Dietitian, Kak Mushidah) Hoho.. I called her Celebrity she was invited as guest in WHI.. Twice!
Sangat2 bangga!! Maybe lepas ni it's FH time??? Hahaha.. Who knew.. Only Allah knew.

Then comes the EidulFitri.. and the more BIg thing happening to me is Abah gave me the 'green card' to drive to Batu Pahat!!

Sangat dahsyat.. Tak sangka FH berjaya lakukannya. Pada petang Raya Pertama itu.. The 3 hours long drive from KL was filled with laughter and story that freshen my eyes up. So I feel little mengantuk sahaja. Sikit sahaja okay. That was harmless. Kudos to my sis Syamilah Amir aka Melle.

Balik raya di Batu Pahat actually not really my fav. Hectic nya sedikit menyerabutkan even the house was fulled with my loved ones. So I purposely bangun sedikit lewat pada hari raya kedua itu sebab nak elak mandi dengan air yang sedikit. Haha.. And Umi cover me up with saying: I'm on the night shift. Hahahaha.. Lol.

That was the very first time I drive around BP (even not fully) this second largest town in Johor. Sebab FH gementar..jadi KeBuN pn gementar juga. (Hahahaha.. takde kaitan). Kalo KeBuN buat salah pun kerana ia salah FH kan?? Hahaha..

Ahad: Pagi2.. I have to get back to HUKM by 9 am. So kena bangun awal2 pagi ni. Huhu?? Awal la sangat. Ya.. memang bangun kul 5 suku pagi. dan bergerak dari rumah nenek after some touching moment with nenek and the aunties and uncles.. (Touching ka?) Bersalam-salaman cukup.

Umi drive me to Pagoh Tol dan kereta Wira Abah di hadapan.

Itu kerana saya sangat mengantuk. sangat tidak aci kan..?

Bertolak dari Tol Pagoh: 7.01 am. After 15 minutes driving, Kebun dah asyik termasuk lorong sebelah.. Giler2 sleepy. Ok.. This is seriously dangerous!! So FH parked at Hentian Sebelah Tangkak and sleep for a while.

A while???

huhuhuhuhuhuhu... Sebenarnya tertido selama 1 Jam!

kul 8 suku baru gerak dari hentian tersebut. so FH drive la Kebun yang comel itu dengan penuh ketekunan sbg driver F1..

Kul 10 suku saya tiba di HUKM. Gilos tak gilos.. Alhamdulillah selamat.

Dah masuk keje lambat ni.. Pandai2 la extend masa kerja sendiri.. Alamatnya balik umah lewat sket aa ni.. Hehe.

~~FH is now a Catering Dietitian~~

3 comments:

  1. salam, farah... tahniah, dh keje dh dia.. alhamdulillah.. mantap~ selamat hari raya, maaf zahir batin

    ReplyDelete
  2. wsalam akak.. :)

    tq..

    selamat hari raya kembali..

    maaf jika ada kesilapan.

    ReplyDelete

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..