Monday, September 20, 2010

Kanak2 riang di hari raya..

Semalam jumpa 2 orang kanak2 di Jusco Bukit Tinggi, Klang. Sorang umur 6 tahun sorang lagi darjah 2. Saje nak tahu.. Jadi FH tanya la berapa jumlah duet raya diorg dapat.

Kanak2 Pertama: Tak tahu.. Yang hari ni punya sepuluh ringgit tak tambah lagi..

Kanak2 Kedua: Ntah.. Belum kira semua lagi

FH: Ooh.. Jadi semua nya ada tak 100 ringgit?

Kedua Orang kanak2 : (Geleng Kepala) Tak..

Masa ni FH ingatkan diorang dapat less than RM100.

Kanak2 Pertama: Kita dapat 180 ringgit.

FH: What??? (Ternganga....)

Dan kanak2 itu berlalu dgn ibu mereka.

((Pemikiran di dalam hati))
Waaaa... Sangat2 JELES! 
Saya tak pernah dapat sebanyak itu. (I guess the counting is not over yet) Dan sekarang nak dapat duet banyak tu kena kerja selama 2 hari. 


Memang kanak2 makhluk paling riang di Hari Raya.. (Sigh)

p/s:: Boleh tak nak dapat duit raya walaupun dah kerja? Memang tak tahu malu! Hahaha..

~pesanan penaja: ada beberapa adegan yang terpaksa di potong di sini kerana di khuatiri menganggu ketenteraman jiwa anak-anak muda~

1 comment:

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..