Sunday, April 11, 2010

BAD ROMANCE: Tak Sanggup Nak Baca Lirik..


Chorus:
Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance (repeat 2x)

Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-Roma-ma-ah!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance (repeat 2x)

I want your ugly
I want your disease
I want your everything
As long as it’s free
I want your love
Love-love-love
I want your love

I want your drama
The touch of your hand
I want you leather studded kiss in the scene
And I want your love
Love-love-love
I want your love
Love-love-love
I want your love

You know that I want you
And you know that I need you
I want a bad,your bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance

Repeat Chorus

I want your horror
I want your design
‘Cause you’re a criminal
As long as your mine
I want your love
Love-love-love
I want your love

I want your psycho
Your vertical stick
Want you in my room
When your baby is sick
I want your love
Love-love-love
I want your love
Love-love-love
I want your love

You know that I want you
And you know that I need you
I want a bad,your bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance

Repeat Chorus

Walk walk fashion baby
Work it
Move that bitch crazy (repeat 3x)
Walk walk fashion baby
Work it
Imma Freak bitch baby

I want your love
And I want your revenge
I want your love
I don’t wanna be friends

(The Same But In French)

Repeat Chorus

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
I want your loving
and all your love is revenge
You and me could write a bad romance

Repeat Chorus


Dah baca.. buat lah judgment sendiri.. Elok ke tidak lirik lagu ni.. Nak geleng kepala pun.. tak guna juga.. Banyak lagi lirik lagu Omputeh yg memualkan cam gini.. Dan terus jadi siulan dan nyanyian anak muda sekarang tak terlepas juga sesetengah golongan tua yang tak sedar diri..

Stefani Joanne Angelina Germanotta aka Lady Gaga ni aku akui memang pandai buat lagu yg sedap meletop2.. Tapi bila aku tengok mesej yang di bawak dalam lagu2 artis barat ni... Aku dah mulai MUAK..!

 Astaghfirullahalazim..

4 comments:

  1. Aku suke je lagu ni..song arrangement mmg best ar..x dpt dinafikan lagi..

    Biase la artis hollywood ni lagu2 diorg mmg penuh dgn lirik yg sensual dan memualkan..tp aku x hayati sgt lirik2 ni, but i really appreciate diorg nye incredible music arrangement, which something that Malaysia is lack of..

    But look at the positive side, it's good for us to know that we can differentiate which song delivers bad message and which is not..the thing that you just did here..good job for you..hihih

    ReplyDelete
  2. hee... Luna..

    music arrangement lagu Barat mmg meletop2..

    tapi kalo bab2 lirik.. utk Band.. aku prefer band Indon.. lebih puitis compared to Malaysian Band.. taste aku.. huhu.. Or maybe aku belom jumpa lagi Malaysian Band yg dpt keluarkan lirik yg lebih bermakna.. Sorry to say..

    (Well.. exception to Taja MUH.. He's 1 good songwriter n lyricist for a rock song)

    hoho..

    ReplyDelete
  3. uhh.tak sangka truk sangat liriknya.
    slalu dengar je lagu ni.
    tapi tak brape nak layan sebab lebih minat dengan kpop n jpop.
    mak aih.
    dasat tul liriknya.

    ReplyDelete
  4. Fikah..

    tu la.. sy pn terkejut mula2..
    xpe la.. mmg la jadi mainan bibir.. tp kan lagik best kalo zikir kpd Allah yg jadi siulan kita..

    Heee..

    ^__^

    ReplyDelete

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..