Waiting so long.. huh??

Ait.. dah dekat 6 bulan baru nak post new post ke Farah?? What happened in my life for these past 6 months?? Well.. A lot actually... So much for my own drama.. Macam2 jadi.. Pergi Course Nite at PutraJaya Lake Club la... My birthday on 3rd March la.. My ummi and abah's anniversary la...Actually tu semua kira satu rumusan aa tentang apa yang jadi..

Herm.. apa lagi ek jadi?? Politics?? Pilihan Raya Umum berlangsung 8 Mac lepas dengan kemenangan besar parti pembangkang or I boleh sebut Pakatan Rakyat. Atau.. x nak guna ayat tu.. Okey.. Kita tukar sikit.. PRU lepas berakhir dengan kekalahan teruk Barisan Nasional.. Herm.. Teruk pula bunyinya.. Tapi keadaannya sama je kan? Samada kita nak sebut BN kalah teruk or Pakatan Rakyat menang besar... Erm.. Win or lose BN tetap dapat majoriti kat Parlimen so mereka dan keluarga mereka jugalah yang pegang government Malaysia.. Lagipun buat apa nak kepoh.. Dah diorang jadi pilihan ramai untuk PRU tahun ni... Lagi 4 tahun tak tahu lah macam mana pula pattern nya..

Lagi pasal politik?? Kembalinya Sang Rajawali: Anwar Ibrahim.. Simbolik betul gelarkan dia Rajawali.. Adakah dia 'rajawali' yang baru jejak tanah dan tak mahu kembali ke kayangan lagi? Ramai orang soksek2 mengatakan kalau dia bertanding dalam pilihan raya terdekat ni.. Dia akan kelihatan gopoh dalam usaha menyertai parlimen..Kita tunggu je la apa pengumuman yang dia nak buat nanti. Harap2nya keputusan yang terbaik untuk semua pihak.

Lagi pasal diriku?? Saya telah secara rasminya dilantik menjadi Pengerusi Blok B untuk K17 UPM.. Jadi secara rasminya juga saya terlantik sebagai salah seorang ahli Majlis Tertinggi Mahasiswa. Jadi MTM ni bukan tugas senang.. Bak kata ramai orang lah...Saya belum melaluinya lagi jadi saya tak boleh nak buat apa2 rumusan. Mungkin ini satu cabaran baru untuk saya. Makanya... (hehehe macam ayat orang Indonesia la pulak.. Apa??Mas Tony Wijaya suami Nurul Azreen?? Bila mau ketemu isterimu mas??) Eh.. nak cakap apa tadi?
Yer.. teringat balik yang ayahanda ada suruh bagitau apa tujuan nak jadi MTM.. Saya belum fikir lagi apa jawapan nya. Tapi next week ada kursus so kena prepare in case kalau ayahanda pengetua tanya.. at least tak bagi impression negatif pada beliau..

Lagi pasal Selangor?? Ini tempat ku membesar... Well.. Separuh Slangor separuh KL lah katakan.. Apa nak jadi... sana sini kepoh pasal kandang khinzir. Ayam itik pun terbiar... nak improve pembiakan khinzir pulak.. Alamatnya lagi ramai la orang letak gambar berpeluk dengan anak khinzir lagi lepas ni. Saya kurang jelas tentang isu ni mula-mula tapi lama-lama saya fikir... Kalau tak guna duit rakyat secara membazir dan tanpa tujuan.. Mungkin projek MPG (Modern Pig Farming) ni ada kebaikannya... memang mula2 kita tak tahu apa kebaikannya.. Tapi lama-lama hikmah nya akan nampak juga.

Macam masa mula-mula Dato' Seri Najib Tun Razak lancarkan Program Khidmat Negara dulu... Semua orang mengamuk. Tapi bila saya jadi peserta.. saya dapat nampak hikmah yang tersirat di sebalik perlaksanaan program itu. Dan mungkin kebaikan itu sendiri bukan satu rencana yang berada dalam fikiran beliau sendiri pada awalnya.

Ehh.. dah penat taip... Nak YM takde orang la pula... Saya nak baca magazine kot lepas ni. Hari tu baru beli Milenia Muslim kat Pesta Buku Antarabangsa KL... Nampaknya.. bukan buku je yang dia jual kat sana ek.. Kamus Elektronik pun ada! nasib baik dia tak jual mesin basuh berkomputer sekali... Huhu..

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Anything wandering in your mind? Feel free to write...

Popular posts from this blog

Pengalaman Menjalani Pembedahan Laparoscopy

Pengalaman Excess Baggage dengan MAS Airlines

Panduan diet selepas pembedahan laparoscopy/laparotomy