Monday, November 7, 2011

Drama di Hari Raya

Salam Aidiladha!

Seronok FH bila bos luluskan cuti 3 hari masa Aidil Adha ni.. tapi tahan je lah lepas ni kena kerja straight 8 hari sampai lepas J-Card Day.. Takpe.. FH sanggup.. demi nak habiskan masa dengan semua orang kat rumah.

Raya ni.. macam biasa, Ummi masak lauk wajib beliau

1) Ayam Masak Kicap
2) Sambal Kacang
3) Kuah Lodeh
4) Rendang Ayam
5) Serunding Kelapa

dan di makan bersama KETUPAT buatan sendiri yang di lead oleh my lil sis Aisyah dan semua jeles sebab Aisyah yang darjah 6 mampu ajar kakak2 yang lain buat ketupat.

dan juga.. Ummi ada beli Lontong sket dekat kedai Indon.

Gambar makanan??? Sorry.. tak tangkap. Sebab selalunya bila FH tangkap, tak pernah pulak di upload. Jadi tahun ni nak cerita je..


All of us.. + Aufa Khalilah (anak my cousin Kak Afra)


Aisyah+Ayuni+Ummi+Nadya

Being posy..

Anak2 gadis suka betulkan tudung

Purple on purple

Aisyah+Aufa+Arfah+Ummi+Nadya+Najwa

Sebenarnya kami jarang bergambar masa hari raya ni.. Tapi since Arfah nak balik lagi beberapa minggu, apa lagi, ambil kesempatan la.

Lepas dah sesi foto2, Ummi dan FH bergerak ke surau pula demi melaksanakan tanggungjawab warga Kampung Puah yang bertuah.

Penduduk kampung dah mula memenuhi surau

Qalisya-2 years old

Hands

Itu je yang tinggal

Iman- 10 months

The iron lady at the kitchen

Nampak umi saya tak????

Itu Cik Eda dalam baju pink

Ini Uncle saya yang kami panggil "Ayah"

Deretan daging-daging

Makan Time


Alhamdulillah... Semua kerja dapat settle dengan 145 orang petugas. Tapi semua kekecohan dan pengorbanan itu bukan la dramatik sangat..

Drama sebenar bermula bila nak agihkan semua daging2 yang dah siap di pek dalam plastik..

Sebungkus lebih kurang 500g - 1 kg




Ayah selaku pengagih. Tiada orang boleh ambil selagi Ayah tak sebut nama dia

Macam baru balik dari pasar.

Dan itu lah hari raya kali ini...

Semoga dapat jumpa lagi Raya Qurban dan dapat menyumbang untuk 1 bahagian sekurang-kurangnya.

Saya nak tunggang lembu masa melintas Titian Sirat nanti!

Insya Allah~

2 comments:

  1. of all the pics...where is yours??

    ReplyDelete
  2. Rahim & Ros


    Me prefer to be behind the camera..

    tp ada dalam family pic tu, one of the girls is me

    "__"

    ReplyDelete

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..