Friday, September 18, 2009

Lelaki Baek..

Alhamdulillah.. baru je sampai dr Kuala Terengganu malam semalam dgn 'bas. bernombor MH1338. Buat pertama kalinya aku balik ke KL untuk beraya aidilfitri di sini. Ye la.. Sebab selama ni waktu raya kan amu mmg ada je kat KL.. so istilah pulang ke kampung tu tak pernah wujud dalam kamus hidup aku. Tapi semalam aku memecah sejarah diari hidup aku dgn pulang beraya. Lebih menarik lagi bila aku balik dgn MAS Airlines. Memang sgt mengujakan!

Ada sesuatu yang menarik dgn perjalanan aku semalam. Tiket aku bernombor 6F. di sebelahnya ada 6E.. dan sebelahnya lagi ada seat bernombor 6D. Masa aku cuba meletakkan hand luggage ku yg sebenarnya adalah beg troli ku berwarna pink, seorg lelaki memberitahu ku yg dialah pemilik seat 6D. Secara tak sengaja aku terbagi isyarat untuk meminta bantuan dia meletakkan beg aku di simpanan bahagian atas.

Maka nya sebagai lelaki yg sepatutnya memang lebih kuat kudrat daripada perempuan, dia pun membantu ku. Okey. Itu satu episod. Sepanjang perjalanan selama 50 mnt ke KLIA, dia tidur sahaja. Aku tak kisah.. lagipun boleh la aku duduk dengan gaya kurang sopan sikit.. Haha..

Lepastu pramugari pn edarkan jus guava n orange.. Kacang bergaram.. lebih kurang lepas 10 mnt mereka datang lagi utk kutip sampah. Huhu.. senang nye tugas pramugari ni ek.. Masa 2nd time mereka dtg tu.. Lelaki sebelah aku sudah pn terjaga. Iya lah.. Rasanya masa tu kapal terbang dah sampai langit Selangor.

Belum pn smpat aku menghulur bekas jus guava ku yg aku letak kt meja Seat 6E, lelaki 6D itu dah tlg buangkan smpah. Aku sgt2 tergezut masa tu. Macam kena electric shock. Dgn natural-nya dia tlg simpankan balik meja 6E. Masa tu aku dah mula terfikir.. Mesti nanti masa nak turun dia akan tlg ambil kan beg pink aku yg kt atas seat tuh..

Ya mmg tepat skali. Dia tlg ambil kan beg aku. Lelaki jenis apa kah yg tlg letak n ambilkan beg tanpa di suruh.. Tidur sepanjang perjalanan yg hnya 50 mnt.. dan satu-satunya hand luggage yg ada di tgn nya ada lah sebungkus keropok lekor beserta sos pencicah nya.?? Pelik.. Memang pelik..

Cuma satu jawapan, dia seorg yg baik hati. Sempat juga aku cakap terima kasih kat dia. Dan kami sedikit seiringan masa menuju ke Balai Berlepas.. Tak ada apa2 lagi yg berlaku selepas itu.. Tapi buat apa mengharap.. Lagipun apa yg perlu diharapkan selain mendoakn dia akan mendapat perempuan yg baik juga sebagai pasangannya. Insya Allah..

p/s: Sebenarnya dalam beg pink aku tu pn penuh dgn keropok lekor LOsong jenama Adik Beradik.. Huhu..

4 comments:

  1. kan best kalau perkenalan singkat dan ringkas tu berlanjutan..
    ye aku pon rase lelaki tu seorang yang baik..
    bile jadi kes cam tu kan..
    rase rugi jer kalau dibiarkan ia berlalu begitu saja..
    kalau la kite ni seorang serikandi berjiwa berani..
    haha.. lama dah..

    ReplyDelete
  2. huhu..
    kalau lah..
    takpe2..
    aku percaya ramai lagi lelaki baik kat luar sana..
    cuma belom masanya mereka menjadi "prince" hidup kte..
    huhu..

    ReplyDelete
  3. woowww...ap lagi....haha...psal x minta nO....hehe...

    ReplyDelete
  4. Geo: hehe.. tu lah.. sy terlambat aa.. kalo la sy cepat sket bertindak.. silap hr bulan bleh dtg beraya.. hoho..

    ReplyDelete

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..