Tuesday, May 11, 2010

Saya perempuan.. SO WHAT??




Selalu betul aku terdengar.. Perempuan?? Tahu ke tukar tayar? Tahu ke pasal Bola.. Tahu ke pasal itu.. Macam lah tahu pasal ini..

Hello???!!

Doesn't mean I am a girl..>>> I don't know a thing.

Aku bosan hidup dalam dunia di mana org memandang rendah pada kemampuan wanita. Yerpp.. I sounded very Feminist right now tapi the truth it is..

Kenapa LELAKI PANDANG RENDAH TERHADAP PEREMPUAN dan KADANG2 PEREMPUAN PUN PANDANG RENDAH PADA PEREMPUAN?



Perempuan tak reti baca peta.. Perempuan tak reti pasal jalan.. Perempuan tak reti buat kerja berat.. BLA BLA BLA BLA... Adakah dengan tidak mengetahui sesuatu itu (Yang konon2 nya LELAKI lebih hebat) akan menyebabkan kita(PEREMPUAN) jadi LEMAH?

It's like... SERIOUSLY NOT TRUE!!

Dan adakah jika lelaki itu yang suka menggubah bunga.. pandai mengemas rumah.. membuatkan anda nampak LEMBUT???? Tidak sama sekali..

Saya BOSAN dengan pandangan rendah sesetengah pihak.. (I'm talking bout BOTH SEXES).. yang suka melabel itu dan ini..

HELLO... I am a GIRL and I am DAMN GOOD about road more than some MEN do... (Like i never met guy yg confuse pasal jalan.. Lots of them sucks about roads.. So tak perlu lah berlagak sangat..)

Dan sesetengah perempuan.. Do you think if you know about guy thingy.. BOLA.. BAIKI KERETA.. That will make you look cool?? Believe me.. Skills are just adding up into your resume but BAD ATTITUDE will lower down your social rank.


SO perlu ke nak pandang rendah pada PEREMPUAN dan turn up your heads when ever you need help??

YOU WILL NEVER KNEW.. Some GIRLS are BETTER than GUYS in CERTAIN THINGS.. But YOU WILL NEVER KNEW coz you just GET STUCKED with your ridiculous IDEAS that GIRLS are WEAK and DUMB.


".....الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء"
(4:34)

Lelaki umpama pelindung bagi wanita. Jadi kenapa nak rendahkan TARAF kaum LELAKI dgn berfikiran sempit dan JELIK??? Ramai betul lelaki di luar sana yang pandang rendah pada wanita... They're soo LOSER. 

Ya ALLAH... It's Killing ME! 


3 comments:

  1. ohh.knapa cakap cani.
    ta pernah pun nak merendahkan kaum perempuan.
    rileks la.maybe sesetengah pihak tu pemikiran kanak kanak lagi.
    sesungguhnya allah adakan lelaki dan perempuan tu sbb tok saling lengkap melengkapi.ade lelaki ta boleh buat pompan tolong..ade pompan ta pandai buat laki tolong.
    okeyh.

    be cool.releks babe
    *macam penceramah pulak aku nih.haha

    ReplyDelete
  2. btw:: Thanks DannyNeutron.. for dropping by.. huhu..

    ReplyDelete

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..