Thursday, May 20, 2010

Sinaran Mentari Award


Bersinar nya rasa.. Terang benderang sebab dapat award ni.. Terima kasih kepada Sang Pei Pan yang sudi memberi award 'Sinaran Mentari' ini..  ^__^

Kata Pei Pan:::

10. Farah Hanani – Dia suka makan. Suka datang ke blog aku memberi komen dan selalunya juga pandangannya dengan aku jarang sehaluan. Tapi itu ciri yang baik untuk mencari pandangan yang bernas. Dia menulis tentang banyak isu yang tidak khusus kepada politik, mahu pun sosial.

So.. sekarang ni aku beri award kepada... Jeng.. Jeng... Jeng...

#1 Pei Pan
Ini claim dia::: Pencandu buku, muzik, filem, teater juga fotografi picisan. Ini kata aku tentang dia:: Seorang yg kompleks.. agak sukar menterjemah pemikiran dia. Tapi hati nya simple. Kadang2 ada juga dia singgah blog aku.. tanya khabar ke ape.. Orangnya berbahasa puitis dalam penulisan entri kt belog Espresso Pei Pan nya.. Aku slalu baca entry beliau yg berkaitan dgn buku/novel. Panjang jugak entry2 dia.. (banyak idea). tapi berbaloi utk di baca.. kadang2 menginsafkan... kadang2 menimbulkan kemusykilan.. Herm..

#2 Jojo @ My Junior
Baru je jumpa belog ni... Tapi terasa kemeriahannya.. Aku suka dgn layout belog dia yg pelbagai tapi tak nampak serabut sgt.. Warna yang menarik dan entry yg variety.. Sangat2 kreatif rupanya junior aku neh.. Penulisan dia juga catchy dan berbeza point-of-view daripada manusia lain.. Insan pendidik lah kata kan.. Buat Cikgu Jojo.. Keep up your good work.. =)

#3 Syahbandar 
Salah satu belog kegemaran aku.. Selalu membicara kan pandangan beliau tentang pelbagai isu agama. Stiap kali menulis entry.. Beliau sedaya upaya membentangkan isu itu dgn hujah yang kukuh supaya tak pulak timbul kontroversi. Sangat rajin mereply komen manusia2 yg ikhlas membaca entry beliau...  dan bila ada komen yg beliau rasa cam dah tersimpang sket, dia akan balas komen tu dgn sgt detail dgn harapan pembaca tu dpt mengetahui kebenaran.. tapi peliknya... kat aku punya komen2... tak pulak di reply nya panjang2...  (",)

#4 Kak Nani Othman
Suka dengan pendapat beliau mengenai kehidupan.. Nama panggilan kami juga sama.. >>Nani<<. ( >__<). Penulis yang baik dalam BI dan juga Bahasa Melayu. Tapi beliau ni.. Cikgu Maths.. Hurm.. Entah mengapa selalu juga pendapat kami sama terhadap sesuatu isu.. Buat mereka yang suka baca novel English.. boleh try baca novel kak Nani... "Of Ig and Nina". Bagi aku it's a new dimension dalam bidang penulisan tanah air.. Chewahh.. You deserve this Sinaran Mentari, akak! yeahh...

#5 Miss S
Sangat cuba berlaku jujur dgn diri nya sampai kan ada masa tu beliau buat belog baru bila belog lama di rasakan terlalu 'komersial'. Bijak bercerita tentang perihal diri nya.. Membuatkan kisah hidup dia jadi menarik.. Dia juga salah satu inspirasi aku dalam menulis belog.. Malangnya aku tak reti nak tulis sepertimana dia bercerita... Jadi belog aku jadi la kurang menarik sebegini... Huhu... Buat Miss S.. Teruskan menulis... Saya support you!  :)

#6 Zubaidah Arshad
Sangat suka kan bait-bait penulisan nya... Sangat puitis.. dan menariknya..aku faham walaupun entry beliau dalam Bahasa Inggeris. Haha.. Just kidding.. Dia inspirasi saya dalam berbahasa inggeris.. keseluruhan entry beliau dalam Bahasa Inggeris.. saya kurang pasti background cik/puan Zubaidah Arshad ni.. (samada beliau orang Malaysia yg menetap di oversea ataupun rakyat Malaysia yg berpendidikan luar negara). yang pasti.. entry2 beliau memang menyeronokkan utk di baca.. ^__^

#7 Husna Abdul Karim @ Kak Na
Teman seperjuangan aku... dari segi peribadi dah kenal dlm 4 tahun.. tp dlm arena blogging beliau mmg lebih kehadapan dari saya.. Ramai gak 'pengikut' Kak Na ni.. Entry2 beliau ringkas.. seringkas pemikiran nya tapi mendalam pengertiannya. Sedalam pemahaman nya mengenai hidup dan isu2 berbangkit. Berkata2 bila di rasakan sesuai.. dan penuh hikmah butir bicara nya.. Sila lah singgah belog sahabat saya ni.. rajin2 lah follow dia ya... =)

#8 Mr Chenta
Seorang potographer yg aktif.. Aku slalu singgah belog dia utk cuci mata.. tengok hasil kreatif mamat neh.. dia slalu share artworks dia dlm pelbagai sudut.. Photoshoot model, alam sekitar, haiwan, baby photoshoot, object, dan lain2.. Banyak jugak saya belajar dengan mamat ni dari sudut penggambaran gambo dan sebagainya (melalui pemerhatian dalam belog nye) .Rasanya dia ni student UPM gak.. kalo x silap la.. tapi senior aku sket...  Buat Mr Chenta.. saya suka usha gambar2 hasil kerja awak... *__*  (*wink*wink*)

#9 Pulau Protagonist
Mula2 saya ingatkan... owner belog ni seorang lelaki.. rupa2 nya dia seorang gadis comel... lagilah aku suka.. Girll Power!.. Saya suka belog dia sbb.. dia ada several view on issue yg sedikit berbeza dgn manusia lain. Jadi itu membuatkan beliau berbeza dgn manusia lain.. dgn niat menjadi seorang protagonist kerana menganggap dirinya antagonist... Walhal.. beliau mmg protagonist... cuma kadangkala kita tidak sedar tentang betapa baiknya hati kita... ^__^

#10 Arfah Mawaddah
Alamak.. macam mana boleh lupa dgn belog adik sendiri ni??? huhu.. Pencari jalan ini.. memang tercari2 arah... Aku sedikit bangga.. dan juga terkejut dgn kemampuan beliau mengupas sesuatu issue membuat kan aku slalu terfikir.. Minah ni... adik yg aku slalu berebut permainan masa kecik dulu ke??? Sesungguh nya adek ku... kau telah membesar menjadi manusia yang menyebarkan ilmu kepada manusia2 lain.. Semoga Allah memberkati kehidupan mu.. Insya Allah...

#11 Sir Geo
Penyanyi berbakat... My coursemate yg sangat2 baik hati dan berbakat dalam menyanyi... Peminat kipas-susah-mati Faizal Tahir.. Gila2 punya minat lah.. beliau jarang update belog nya tapi.. sekali sekala beliau akan berkongsi tentang kisah hidupnya yang berwarna warni. Secara peribadi memang beliau di sayangi semua... dan juga sangat merendah diri.. Oh GeO.. bila kamu nak jadi penyanyi sepenuh masa ni??? Lalalala...

#12 Kerajaan Negeri Kedah + Hishamuddin Rais dan juga beberapa yang lain..
Blog2 kegemaran saya yg selalu saya lawati... Di situlah saya mengenali kebenaran dan kekeliruan di sebalik kehidupan ini.. Terima kasih atas pengajaran terpenting... ^__^

HOT TIPS
i.Nominate 12 more bloggers.

ii. Put the logo onto your sidebar or within a post.
iii. Link the nominees within your post.
iv. Let the nominees know they have received this award by commenting on their respective blogs.
v. Share the love and link to the person from whom you have received the award

11 comments:

  1. Oh Kak Nani~~
    tengs bagi award nih~~
    selama nih tak pernah dapat award~~
    inilah pertama kali~~

    ReplyDelete
  2. dik, thanks for the award! nnt kak nani komen panjang~~ ade hal sket nih.

    oh, i teach english dik. i hate maths.

    who told you i teach maths?

    ReplyDelete
  3. =) Ya, saya seorang yang kompleks - menurut kata beberapa oranglah. Barangkali ya, barangkali tidak.

    ReplyDelete
  4. FH-to-Kak Nani::

    ngeee... silap info kah?? huhu.. i tot u teach Maths.. (in bracket: mana saya dapat info tu??) haha.. lol..

    ReplyDelete
  5. FH-to-Pei Pan:::

    Awak seorang Pei Pan

    >__<

    ReplyDelete
  6. Thanks. I am in Malaysia. Wonder no more ;)
    and tak payah la nak inspired by my writings. I write atrocious english. Takut salah ajaran pula nanti. Haha

    ReplyDelete
  7. no.8 pon oklah..hehe..u r my inspiration kak..hehe..insan dinilai menurut apa yg ditulis..keep writing!! huhu..

    ReplyDelete
  8. salam farah hanani..saya amat menghargainya.dan saya telah pun mengambil award tersebut.terima kasih..sudi2 lah berkunjung lagi ke blog sy walaupun sy dh jarang update.tp sy br je update semalam.hehe..

    tentang awak pula..hmm..ringkasannya saya fikir awk lebih buka minda untuk membaca dan mendengar idea dan pendapat orang lain..amat jarang anda berbeza pendapt.dan sy fikir,tngk pada gaya penulisan anda saya rasa anda banyak juga ambil tahu tentang islam.mungkin tidak secara akademik tapi secara kepekaan.wallahualam..

    ReplyDelete
  9. Thanks Syah..

    kepekaan tu penting juga kan..? kalo tak.. kita akan jadi umat Islam yg jumud.. ^__^

    ReplyDelete

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..