Thursday, August 25, 2011

Stok Lagu Insaf Sempena Ramadhan

Salam Ramadhan!

Memang bulan yang mulia ini untuk kita bergembira dengan Ibadah... FH harap dapat jumpa lagi Ramadhan tahun depan. Tapi tadi Cik Pah mak customer urut ummi FH kata sesuatu yg buat FH tersentak dan sedar kita tak tahu bila Malaikat Maut datang ambil nyawa yg Allah pinjam ni. Like.. Seriously, man!

Betul-betul dah ready ke bila Izrail datang memanggil..? masa tu dah tak boleh delay macam minta bos delay dateline paperwork. Masa tu dah takde dah masa kecederaan bila agak-agak score tak cukup nak buat Neraca bahagian Pahala lebih berat dari Dosa..

Astaghfirullahalazim... FH tak rasa FH bersedia..

Ungu: Andaiku Tahu




Hurm...

Okey.. Sempena Ramadhan Al-Mubarak ni masa untuk tune lebih kepada IKIM fm daripada channel yang lain.. Kalau bulan lain tu dengar yg lain, apa salahnya tukar sket ke 91.5fm untuk kawasan Klang Valley dan yg sewaktu dengannya..

Ha... ni la stok2 lagu Melayu Insaf yang FH suka dengar bila rasa nak Insaf kan diri.. ^_^

Heh.. Ingat Maher Zain punya track je mampu buat orang rasa Insaf?

Azfar:  Akan Ku Jumpa



Lagu ini pernah jadi OST Syurgamu Ramadhan..

Pop Shuvit feat Man Bai: Seperti Syurga Mu



What??? Dahsyat urban lagu ini tapi pasal ketuhanan.. Mana tak insaf  bila Pop Shuvit buat lagu macam ni..

Raihan feat Man Bai : Harapan Ramadhan




Siapa tak insaf dengar lagu ini memang keras hati dowh.. FH respect dengan Man Bai.. Buat 2-3 lagu je tapi beri impak besar pada semua orang..

Last but not least; lagu jiwang yang terselit sebab  lagu yang 2 ni menyentuh jiwa dowh...

Asfan: Terhenti Disini



Takde kaitan dengan drama Nora Elena. Lagu ini memang lagu yang berkualiti.

Ungu: Percaya Padaku



Okey. I surrender. I will definitely say yes if somebody propose me with this song.. (",)

p/s: lagi 4 hari je Ramadhan... Wahai Malaikat... datang lah rumah FH dan sampaikan doa-doaku kepada Tuhan ku.. Amin...

No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..