Monday, December 31, 2012

[Carta] 10 Lagu kegemaran FH 2012

Assalamualaikum!

Apa cerita 2012 anda? Tiada banyak yang berbeza sepanjang tahun lepas bagi saya.. Eceh. Dah siap2 kata tahun lepas padahal esok baru la tahun depan. Hoho.
2012 menyaksikan perkara penting buat diri saya. Antaranya FH bertukar kerja baru dari bidang swasta ke semi-swasta, Beberapa orang anak saudara yang menjadi 'baby' favourite saya dan selebihnya hanya biasa2 saja..

Tahun ini adalah Tahun Kerjaya, Makan, dan Aktiviti Menyeronokkan. (Work, Eat & Play).

Sedikit spoiler bagi Azam 2013 FH iaitu saya berniat menjadikan 2013 sebagai tahun Cinta & Spiritual. Waaah!

Sebagai penutup entri 2012, FH sajikan beberapa lagu kegemaran saya sepanjang 2012 ni.

Bon Apetite...

#1 Qasidah Ya Hanana by Habib Syech Abdul Qadir As Segaf Solo



Betapa beruntungnya kami dengan kedatangan Nabi Muhammad. Ini lah penyejuk hati FH di kala sendu mengundang kalbu. Amboi!

#2 Somebody That I Used to Know by Gotye



Semua pasti dah pernah dengar lagu ini. Lagu post break up paling popular tahun ini. Video clip nya FH tak suka sangat jadi FH letak cover version oleh Boyce Avenue yang sopan sket dan juga sedap. Yeahh!

#3 Number One for Me by Maher Zain



Lirik yang indah dan fantastik! Ummi FH sentiasa number 1 di hati FH.


#4 Set Fire to the Rain by Adele


Lagu ini ternyata membantu bila nak lepas stress di dalam kereta. Lagi kuat nyanyi lagi kuat FH tekan pedal minyak... Errr..

#5 We Are Young by Fun


Debut oleh Fun. FH suka kan vokal yang penuh ekspresi tanpa perlu pekikan dan jeritan macam sesetengah lagu rock tempatan. Oppss...

#6 Paradise by Coldplay


FH memang peminat Coldplay. So bias sikit la kepada semua lagu Coldplay. Huhu. Btw, lagu ini memang sempurna. (Lirik Ok+Music Superb)

#7 Terukir di Bintang by Yuna


Oh.. Siapa yang tidak 'jatuh cinta' dengan lagu romantis bernada klasik sebegini.. ^__^


#8 Denganmu by Aizat Amdan 



FH baru jumpa lagu ini.... Suka intro muzik nya..

#9 Jerrypah by Aizat Amdan



FH peminat Aizat ke?? Haha.. Lirik yang jujur dan lagu yang catchy. Tiada unsur2 bias kepada penyanyi ya..

#10 The One That Got Away by Katy Perry



Lagu sedih yang catchy oleh vokal Katy Perry yang power.

Rasa memang banyak lagi tapi ini yang paling top.

Semoga 2012 anda memberi banyak makna dalam kehidupan anda dan 2013 memberi sinar baru kepada semua!

p/s: Wahai tahun 2013, cepatlah datang!

1 comment:

  1. thn 2013... for love n spiritual... waaa.... i like....

    ReplyDelete

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..