Wednesday, October 2, 2013

Berkahwin nya manusia itu bila...

Salam readers!



Selama beberapa bulan lepas dan kemuncak nya pada hujung minggu lepas, keluarga FH sibuk dengan urusan perkahwinan adik FH Arfah Mawaddah bersama suaminya Mohd Fikri Che Hamid. 

Debaran pengantin perempuan semasa nikah.

Emosi memang bercampur baur dengan kepenatan bagi menjayakan Majlis Nikah dan Majlis Perkahwinan esoknya. Masa kenduri ni lah kita kenal hati budi manusia. Manusia yang sanggup membantu tak minta balasan, manusia yang reti membalas budi baik dan manusia yang tak kenang budi.

Pengantin Lama; Jurunikah dan Ibu Pengantin Perempuan

Alhamdulillah majlis berjalan lancar tanpa sebarang masalah besar. Mawaddah telah selamat melangsungkan perkahwinan dengan pasangan Ustaz Fikri. 

R4BIA from us


FH lebih kenal adik beradik FH sendiri selepas ini. Bagaimana komitmen mereka terhadap tugas yang telah dibahagi dan keupayaan melaksanakan kerja sendiri.

Ramai yang mendoakan supaya FH cepat kahwin selepas ni. FH Amin kan aja..

Welcoming new Akhi. Akhi Fikri. Nampak tak muka masing2 excited dapat Abang/Adik Ipar?

Masa kenduri tu.. Kami memang target untuk buat tetamu kenyang.. Ada macam-macam makanan selain yang kami order dengan caterer.


Bubur Kacang from katerer, Cendol home made self-prepared.


Candy Buffet

Bantuan persediaan dari cousin juga. Seorang polis berhati manis. Nampak tak budak tu stress tak tahu nak makan yang mana. Sebelah meja tu sebenarnya ada chocolate cair yang boleh dicelup. 5kg chocolate digunakan dan habis licin.


Ice Cream (400 scoop)
Sponsor dari sang cousin yang sangat berjasa. Hari ni off duty dari jadi Doktor.


Kek Pengantin ; Royal Chiffon

Setiap tingkat ada different filling flavor. Strawberry, orange dan coffee.


Satu kenduri dah selesai.. Ada lagi 6 kenduri. Insya Allah.

Doa kan lah FH cepat dapat jodoh ya.. (^__^)


No comments:

Post a Comment

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..