Wednesday, June 23, 2010

Manifestasi Cinta by Fiq feat. Mirwana



Sangat suka bila dapat tahu yg mv ini di hasil kan sepenuh nya dgn DSLR.. Tabik spring to CST Production..

Lirik yang mendalam.. dan perhatikan verse Al-Quran yg di selitkan..

Apakah akan terjadi pada semua
Bila mentari dan sang bumi
Tak lagi saling memahami

Dan cinta yang sedia ada
Pupus sudah segalanya
Hanya tinggal sisa suka duka percintaan

Haruskan aku berdiam membisu
Berdiri membiarkan semua itu

Dan cinta yang sedia ada
Pupus sudah segalanya
Hanya tinggal sisa suka duka percintaan

Haruskan aku berdiam dan membisu
Berdiri membiarkan biarkan semua itu

Engkau nafas hidupku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Dari detik terulang
Kau rahsia mimpiku

Haruskan aku berdiam membisu
Berdiri membiarkan semua itu

Engkau nafas hidupku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Kau manifestasi cinta
Engkau rahsia mimpiku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Kau manifestasi cinta



Wahai pencinta muzik dan pengkarya muzik di Malaysia.. banyakkan lah lagi lagu2 jiwa sebegini.. Enough with lagu jiwang dan sangat tak mendidik jiwa macam lagu kat bawah ni..




Aku tak tahu pulak yang Ainul Mardhiyah boleh turun ke bumi dan terkinja2 atas pentas MuzikMuzik25..

Astaghfirullahalazim..

6 comments:

  1. mendalam maksudnya itu..bagi mereka yg mengompos2 lagu dan mencipta2 lirik dan menyukai hiburan tanpa berfikir.. semata2 hanya katanya menghargai seni.. tapi, main redah je...tanpa memikirkan kesan akan datang..ooo

    ReplyDelete
  2. yup.. sbb tu kadang2 saya lebih menghargai karya dari Indonesia.. sbb lebih mendalam pengertian lagu2 nya.. (certain songs je la.. huhu)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  4. Waalaikumsalam..

    Trimas atas pen-ziarah-an dan juga tazkirah..

    :)

    ReplyDelete

Setiap kata-kata yang lahir dari hati itu adalah milik anda.. dengan ilham daripada Allah untuk anda..